Varslet skrekkscenario. Nå svarer regjeringen

Reiselivet har ropt om hjelp i månedsvis. Nå legger regjeringen fram en ny kompensasjonsordning for bransjen.

STØTTEORDNING: Foretak i reiselivsbransjen støttes oppad med 10 millioner kroner per måned fra september og ut året. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Følg pressekonferansen i videoen øverst i saken fra klokka 16.00.

- Det er helt urimelig om bransjen må ta høstens regning alene.

Det var den klare meldinga fra NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold, da hun for litt over en måned siden la fram en skrekkrapport for reiselivet.

Ifølge en NHO-analyse hadde reiselivet tapt over 30 milliarder kroner i løpet av årets første seks måneder, som følge av coronakrisa. Det gir en klar pekepinn på hva hele næringen har i vente, dersom restriksjonene opprettholdes og grensene fortsetter å være stengt, ifølge NHO-toppen.

Tydelig krav

Med en enorm krise hengende over seg, har et nært samlet reiseliv krevd at regjeringa gjør mer for å hjelpe. Sentralt har kravet om en videre kompensasjonsordning for bransjen stått.

Det er derfor mange som er lettet over nyheten om at næringsminister Iselin Nybø (V) tirsdag ettermiddag legger fram en ny kompensasjonsordning for reiselivsnæringen.

- Reiselivet er en av bransjene som er hardest rammet av coronapandemien. Den har fortsatt behov for støtte og for å identifisere tiltak som kan stimulere og hjelpe bedriftene har vi hatt tett dialog med partene i arbeidslivet. Målet er å bevare arbeidsplasser og bidra til at ellers levedyktige reiselivsbedrifter kommer seg gjennom denne krisa, sier næringsministeren i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer