Varslet stenging: Mattilsynet snur

Etter gjentatte regelbrudd ville Mattilsynet trekke driftstillatelsen til Daniel Andersens fiskeridrift på Sunnmøre. Nå har han likevel fått en ny sjanse.

MANGLER SLUK: Fryserommet ved Atlantic Seafood var midlertidig gjort om til kjølerom, da Mattilsynet kom på uanmeldt besøk. Smeltevann fra fisken havnet på gulvet. På grunn av manglende sluk i gulvet, måtte avrenningsvannet svabres ut til nærmeste sluk. Foto: Mattilsynet
MANGLER SLUK: Fryserommet ved Atlantic Seafood var midlertidig gjort om til kjølerom, da Mattilsynet kom på uanmeldt besøk. Smeltevann fra fisken havnet på gulvet. På grunn av manglende sluk i gulvet, måtte avrenningsvannet svabres ut til nærmeste sluk. Foto: Mattilsynet Vis mer
Publisert

Underbetaling av ansatte, uhygieniske og brannfarlige forhold.

Etter et tilsyn i september blir en rekke mulige lovbrudd undersøkt ved Atlantic Seafood på Sunnmøre, som bearbeider og pakker fisk.

Selskapet er eid av den Litauen-bosatte finnmarkingen Daniel Andersen, som i mange år har skaffet billig litauisk arbeidskraft til den norske fiskerinæringen.

Arbeidstilsynets leder for seksjon a-krim vest, Jens Erik Romslo, omtalte tilsynet som «nedslående», og Matttilsynet varslet tilbaketrekking av selskapets godkjennelse til å bearbeide fisk.

Det skjedde ikke.

Krevende konklusjon

Av Mattilsynets vedtak, som Dagbladet har fått tilgang til, framkommer det at selskapet likevel ikke mister godkjenningen, og at saken avsluttes.

Etaten skriver at det har vært krevende å lande en konklusjon.

«Dere har over lang tid vist manglende styring og kontroll med flere av de grunnleggende vilkårene for produksjon av fiskerivarer til tross fra omfattende virkemiddelbruk og veiledning fra vår side. Vi har fortsatt å finne alvorlige brudd på forhold vi både har pålagt dere å utbedre samt veiledet dere om tidligere selv etter at varsel om trekking av godkjenning var gitt dere».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer