Trygve Slagsvold Vedum:

- Vårt viktigste bidrag til fred

En offensiv Trygve Slagsvold Vedum druser på og erklærer olje og gass som Norges viktigste bidrag for stabiliteten i Europa. - De som bidrar mest til norsk sikkerhet er kvinner og menn i kjeledress på plattformer, ikke de som drar på toppmøter i vanlig dress, slår han fast.

GASSMANN: Trygve Slagsvold Vedum er synlig imponert over Johan Sverdrup-installasjonene i Nordsjøen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

GASSMANN: Trygve Slagsvold Vedum er synlig imponert over Johan Sverdrup-installasjonene i Nordsjøen.

Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

JOHAN SVERDRUP-FELTET: (Dagbladet): Sug på denne karamellen fra finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp):

- Det viktigste Norge gjør for europeisk sikkerhet nå, er å levere gass og olje stabilt. Det er helt avgjørende i denne krisa, sier han til Dagbladet.

Vedum skuler ut over gigantanlegget Johan Sverdrup, 15 mil ut i havgapet vest for Stavanger. På rekke og rad ligger fem gigantiske installasjoner.

Dramatisk gasskutt

Mens millionene fyker gjennom rørene i bakgrunnen, forteller Sp-lederen at Norges største bidrag til fred og fordragelighet i Europa, og i Ukraina, er å pumpe opp fossil energi som aldri før.

Vedum understreker at pengebidrag og støtte i form av militært utstyr til Ukraina også er viktig.

- Nå kutter Russland gassen til Polen og Bulgaria. Det øker avhengigheten til norsk gass?

- Ja, det er dramatisk. Heldigvis er den jobben som er lagt ned av norske arbeidsfolk med på å dempe konsekvensene. 17. mai vil igjen Melkøya også kunne eksportere gass til Europa. Det er viktig for Europa, men også for alle som bor i Norge at vi leverer så mye gass som mulig, sier Vedum og justerer vernebrillene Equinor har plassert under hjelmen hans.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer