Trygve Slagsvold Vedum:

- Vårt viktigste bidrag til fred

En offensiv Trygve Slagsvold Vedum druser på og erklærer olje og gass som Norges viktigste bidrag for stabiliteten i Europa. - De som bidrar mest til norsk sikkerhet er kvinner og menn i kjeledress på plattformer, ikke de som drar på toppmøter i vanlig dress, slår han fast.

GASSMANN: Trygve Slagsvold Vedum er synlig imponert over Johan Sverdrup-installasjonene i Nordsjøen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

GASSMANN: Trygve Slagsvold Vedum er synlig imponert over Johan Sverdrup-installasjonene i Nordsjøen.

Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

JOHAN SVERDRUP-FELTET: (Dagbladet): Sug på denne karamellen fra finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp):

- Det viktigste Norge gjør for europeisk sikkerhet nå, er å levere gass og olje stabilt. Det er helt avgjørende i denne krisa, sier han til Dagbladet.

Vedum skuler ut over gigantanlegget Johan Sverdrup, 15 mil ut i havgapet vest for Stavanger. På rekke og rad ligger fem gigantiske installasjoner.

Dramatisk gasskutt

Mens millionene fyker gjennom rørene i bakgrunnen, forteller Sp-lederen at Norges største bidrag til fred og fordragelighet i Europa, og i Ukraina, er å pumpe opp fossil energi som aldri før.

Vedum understreker at pengebidrag og støtte i form av militært utstyr til Ukraina også er viktig.

- Nå kutter Russland gassen til Polen og Bulgaria. Det øker avhengigheten til norsk gass?

- Ja, det er dramatisk. Heldigvis er den jobben som er lagt ned av norske arbeidsfolk med på å dempe konsekvensene. 17. mai vil igjen Melkøya også kunne eksportere gass til Europa. Det er viktig for Europa, men også for alle som bor i Norge at vi leverer så mye gass som mulig, sier Vedum og justerer vernebrillene Equinor har plassert under hjelmen hans.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.