Sindre Finnes:

Veddet på børsnedgang

Tok stor risiko på børsfall - rett før regjeringen varslet coronaskjerpelser, skriver VG.

INHABIL: Erna Solberg har innrømmet at hun har vært inhabil i en rekke saker som følge av ektemannen, Sindre Finnes', aksjehandler. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
INHABIL: Erna Solberg har innrømmet at hun har vært inhabil i en rekke saker som følge av ektemannen, Sindre Finnes', aksjehandler. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert

I dagene før regjeringen varslet coronaskjerpelser i september 2020, satset Erna Solbergs ektemann på at Oslo Børs skulle falle - gjennom å kjøpe risikable «bear»-askjer.

Det skriver VG.

Investeringsdirektør i Nordea, Robert Næss, uttalte til Børsen fredag at såkalte «Bull» og «Bear»-instrumenter var svært avanserte og risikable - og at han selv gjennom 30 år som aksjeforvalter aldri hadde benyttet seg av dette.

- Det er veldig risikabelt, og ikke noe de fleste anbefaler. Det er spesielle instrumenter, som du vil tape penger på om du holder over tid. Men Finnes har handlet kortsiktig, uttalte han.

Finnes kjøpte 110 000 såkalte «Bear»-produkter som ville gi gevinst ved et fall på Oslo Børs. Handelen skjedde mellom 3. og 9. september 2020. 10. september ga regjeringen ut en pressemelding om at det ble vurdert ytterligere innstramminger i coronareglene.

Etter avsløringene om Finnes' aksjehandler har han selv meldt at han er ute av stand til å «fungere som normalt», og at han derfor ikke vil kommentere saker på nåværende tidspunkt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer