Vedum steiler over pub-Erna

- Svært uheldig bruk av statsministerautoriteten, sier Trygve Slagsvold Vedum. Han mener Erna Solberg aldri burde dratt med pressen til en pub hvor PR-topper med fortid i hennes regjering er medeiere.

EN KALD FEMMER: Erna Solberg tapper ei øl på puben som Trygve Slagsvold Vedum hun aldri burde besøkt med pressen på slep. Foto: Dagbladet
EN KALD FEMMER: Erna Solberg tapper ei øl på puben som Trygve Slagsvold Vedum hun aldri burde besøkt med pressen på slep. Foto: Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet fortalte i går om Erna Solbergs nå omstridte barbesøk med VG onsdag.

På dagen da Oslo åpnet opp etter sju måneders skjenkestans, dro statsministeren til Bakgården pub på Grünerløkka.

En rekke personer fra PR-bransjen i Oslo - hvor flere har vært tilknyttet Erna Solbergs regjering - har mindre eierandeler i nettopp denne baren.

Daglig leder for puben er André Melchior Larsen. Han var rådgiver i Frps stortingsgruppe i mange år, og eier over halvparten av stedet.

- Det er svært uheldig av Erna Solberg å dra til denne PR-puben. Hun framstår fartsblind i møte med PR-bransjen, sier Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum til Dagbladet.

First House

Solbergs tidligere rådgiver, Sigbjørn Aanes, er blant dem som har en mindre eierandel i puben.

Det samme gjelder Ole Berget, som jobbet tett på Siv Jensen i regjering, tidligerer justisminister Tor Mikkel Wara.

Alle har har eierandeler i baren Solberg besøkte og jobber i First House.

- Nå ser alle, også i utlandet, hvor man skal gå for å påvirke norsk politikk. First House-folk får til og med statsministeren til å komme på puben sin. Dette er en veldig rar måte av Erna Solberg å bruke statsministerautoriteten på, sier Vedum videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer