Vedums krav: Billigere utemat og feriepenger

Senterpartiet jobber for å samle opposisjonen på Stortinget bak krav om billigere mat på restauranter og feriepenger til permitterte.

I FORHANDLINGER: Når Stortinget skal enes om nye tiltak for å bøte på coronakrisa, krever Senterpartiet og Trygve Slagsvold Vedum lavere moms i serveringsbransjen og feriepenger til permitterte. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
I FORHANDLINGER: Når Stortinget skal enes om nye tiltak for å bøte på coronakrisa, krever Senterpartiet og Trygve Slagsvold Vedum lavere moms i serveringsbransjen og feriepenger til permitterte. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fire største opposisjonspartiene forsøker nå å finne felles grunn for coronakrav som kan stilles til regjeringen når Stortinget åpner.

I dag skal statsminister Erna Solberg (H) møte i Stortinget, og det ventes at hun da også presenterer nye tiltak for å bistå nærings- og reiseliv i møte med krisa.

I kulissene jobber Ap, Sp, Frp og SV med å overbevise hverandre gjennom møtevirksomhet på Stortinget. Senterpartiet krever blant annet at serveringsmomsen skal reduseres til 15 prosent, og at feriepenger til permitterte gjeninnføres.

- Fra 1. mars ønsker vi å kutte serveringsmomsen med 10 prosent. Mange arbeidsplasser er i trøbbel i kafeer, kroer og restauranter i hele landet. Og mange av dem som jobber der i dag, er sårbare på arbeidsmarkedet dersom de skulle miste jobben. Vi vil hjelpe serveringssteder til å tjene mer penger i denne tøffe tida, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til Dagbladet.

Ikke billigere øl

Den reduserte serveringsmomsen skal gjelde ut juni 2021, dersom Vedum får viljen sin.

Men det betyr ikke nødvendigvis billigere mat og drikke på restauranter. Og alkoholholdig drikke berøres ikke av kuttet, dersom det gjennomføres.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.