Vegan Vacation:

Vegansk restaurant stengt etter bisarr krangel

Den Sondre Lerche-elskede restauranten er gått konkurs. Nå anklager Bergens-restauranten framleieren.

STENGT: Vegan Vacation i Bergen har nå stengt dørene. De har flere ganger publisert bilder av artist Sondre Lerche og bandet hans på besøk. Her med daglig leder Bogumila Kruszczynska. Foto: Vegan Vacation/ Facebook
STENGT: Vegan Vacation i Bergen har nå stengt dørene. De har flere ganger publisert bilder av artist Sondre Lerche og bandet hans på besøk. Her med daglig leder Bogumila Kruszczynska. Foto: Vegan Vacation/ Facebook Vis mer
Publisert

I brosteinsbelagte Øvregaten i Bergen sentrum, ligger Vegan Vacation. Den åpnet dørene for første gang i januar 2020, kort tid før pandemien slo landet i knestående.

Likevel overlevde den veganske restauranten, som blant annet har blitt hyllet av artist Sondre Lerche. Vegan Vacation har flere ganger lagt ut bilde av bergenseren og bandet hans på besøk.

Torsdag ble restauranten begjært konkurs. Oppnevnt som bobestyrer er advokat Bjørn Åge Hamre, som forteller Børsen at det foreløpig ikke er avklart hvorfor Vegan Vacation AS er gått konkurs, og at man foreløpig er i en innledende fase.

Bitter krangel

Samme dag la restauranten ut et langt innlegg på Facebook hvor de går til verbalt angrep på framleieren. Her skriver de at mye har skjedd, og at de ikke lenger var i stand til å holde dørene åpne.

Restauranten mener blant annet at framleier ikke oppfylte sine plikter når det gjelder utstyret på kjøkkenet. Ventilasjon, oppvaskmaskin, kjøleskap og kaffemaskin skal ikke ha vært i orden.

Framleier Saman mener at kjøkkenutstyret ikke er i ustand, men at problemet er at dette ikke er rengjort på flere år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer