Vegan Vacation:

Vegansk restaurant stengt etter bisarr krangel

Den Sondre Lerche-elskede restauranten er gått konkurs. Nå anklager Bergens-restauranten framleieren.

STENGT: Vegan Vacation i Bergen har nå stengt dørene. De har flere ganger publisert bilder av artist Sondre Lerche og bandet hans på besøk. Her med daglig leder Bogumila Kruszczynska. Foto: Vegan Vacation/ Facebook
STENGT: Vegan Vacation i Bergen har nå stengt dørene. De har flere ganger publisert bilder av artist Sondre Lerche og bandet hans på besøk. Her med daglig leder Bogumila Kruszczynska. Foto: Vegan Vacation/ Facebook Vis mer
Publisert

I brosteinsbelagte Øvregaten i Bergen sentrum, ligger Vegan Vacation. Den åpnet dørene for første gang i januar 2020, kort tid før pandemien slo landet i knestående.

Likevel overlevde den veganske restauranten, som blant annet har blitt hyllet av artist Sondre Lerche. Vegan Vacation har flere ganger lagt ut bilde av bergenseren og bandet hans på besøk.

Torsdag ble restauranten begjært konkurs. Oppnevnt som bobestyrer er advokat Bjørn Åge Hamre, som forteller Børsen at det foreløpig ikke er avklart hvorfor Vegan Vacation AS er gått konkurs, og at man foreløpig er i en innledende fase.

Bitter krangel

Samme dag la restauranten ut et langt innlegg på Facebook hvor de går til verbalt angrep på framleieren. Her skriver de at mye har skjedd, og at de ikke lenger var i stand til å holde dørene åpne.

Restauranten mener blant annet at framleier ikke oppfylte sine plikter når det gjelder utstyret på kjøkkenet. Ventilasjon, oppvaskmaskin, kjøleskap og kaffemaskin skal ikke ha vært i orden.

Framleier Saman mener at kjøkkenutstyret ikke er i ustand, men at problemet er at dette ikke er rengjort på flere år.

- Utstyret har ikke blitt vasket, og det er derfor det ikke fungerer, sier han til Børsen.

FEIRET: - En video fra juni i fjor viser at de ansatte ved XXL-butikken i Arendal jublet og feiret med kake da den lokale konkurrenten MX Sport Harebakken AS gikk konkurs. Video: privat Vis mer

Bergensavisen omtalte saken først.

Daglig leder i Vegan Vacation, Bogumila Kruszczynska, viser til kokk Victor Santos. Han har en annen historie. Han mener utstyret har vært i dårlig stand og gått i stykker, og at framleieren ikke har skaffet nytt.

- Vi besluttet å begjære oss konkurs på grunn av alt som har skjedd de siste tre åra. Dette stedet er ikke bra nok til å lage mat i lenger. Disse åra har vært grusomme, og til slutt lot vi oss knekke, sier han til Børsen.

Mener person bodde på lager

Vegan Vacation skriver også på Facebook at det bor en person i ett av rommene restauranten skulle bruke som lager for tørrvarer. Det avviser Saman, som forklarer at det er en leilighet, og ikke et lager.

Avslutningsvis skriver de at de vil kontakte Mattilsynet slik at ingen andre kan leie stedet før alt er rettet opp.

I kommentarfeltet er det tydelig at mange vil savne bergensrestauranten. Det gjør også Lerche, sier han til Bergensavisen.

- Så trist å høre! Vi har hatt flere gode band-middager der, og blitt tatt svært godt imot. Det har vært et sårt tiltrengt spisested i Bergen, så jeg og bandet mitt håper virkelig at Vegan Vacation overlever dette, sier han.

Årsregnskapet for Vegan Vacation viser en omsetning på 1,3 millioner kroner i 2021, men et underskudd på 123 000 kroner. Santos forteller at det likevel kan være håp for restauranten i et annet lokale, men at dette først vil bli avklart neste uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer