Norsk ferie:

Vekker internasjonal oppsikt: - Fascinerende

Lene Vindenes (28) fikk intervjuforespørsel fra en amerikansk journalist på TikTok.

NYHET I USA: Lene Vindenes dukket plutselig opp på den amerikanske nyhetssiden CNBC. Foto: Privat
NYHET I USA: Lene Vindenes dukket plutselig opp på den amerikanske nyhetssiden CNBC. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Har man bodd i Norge hele livet er det lett å ta «sommerferie» for gitt. Her har alle arbeidstakere lovfestet rett til 25 feriedager, i tillegg til at det er flust av helligdager og «inneklemte» dager.

Arbeidsgiver er pliktig til å legge til rette for at arbeidstakere tar tre ferieuker sammenhengende om sommeren.

I fjor toppet Oslo lista over byer i verden det er best balanse mellom arbeid og fritid.

USA blant verstingene

I statene er det imidlertid en helt annen virkelig. USA er blant landene i verden med færrest betalte feriedager, nærmere bestemt ni. Derfor er det kanskje ikke så rart at norsk feriepraksis vekker oppsikt.

Den amerikanske nyhetsnettsiden CNBC har nemlig kommet over sunnmøringen Lene Vindenes, og skrevet sak med følgende tittel:

«28-årig sosiale medier-sjef i Norge er nødt til å ta tre uker ferie i sommer: - Jobb er ikke alt».

Denne norske stranda har fått plass på topplista til worlds50beaches.com. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

I saken står det at den gjennomsnittlige amerikaner tar ut ni og en halv feriedag årlig, og at majoriteten har vanskeligheter med å legge fra seg jobb når de har fri.

Også Vindenes sier i artikkelen at det er vanskelig å ikke sjekke e-posten, men at hun prøver å legge fra seg arbeidet. I saken kommer hun også med noen tips om å nyte ferien uten jobbmas.

«Jeg er veldig klar over at jeg ikke er hjernekirurg. Jeg driver med markedsføring. Ingen kommer til å dø», sier hun om å logge av.

Norgesferie

Til Børsen forteller hun at CNBC-journalisten tok kontakt på TikTok, hvor hun delte en video av arbeidshverdagen som innholdsskaper.

I tillegg til å jobbe i markedsføringsbyrået GroupM, driver hun også på egen hånd som innholdsskaper for små og mellomstore bedrifter.

- Det er jo fascinerende, og gir innblikk i en annen verden enn vi er vant med. Det er rart det er så store kulturforskjeller - det er jo spesielt at det blir laget saker om det, sier hun.

Å bli minnet på at andre ikke har de gode lovene og kravene man har i Norge når det kommer til ferie, gjør at Vindenes føler seg ekstra heldig, sier hun. Nå blir det norgesferie.

- Jeg skal først til Gausdal med samboeren min, så en tur hjem på Sunnmøre, forteller hun, mens hun krysser fingrene for godt vær.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer