Vekker oppsikt verden over

Etter at Succession-episoden som er filmet på Juvet Landskapshotell ble sluppet, har hotellet i Valldal opplevd ekstremt stor pågang.

FILMFAVORITT: En episode av suksess-serien Succession er spilt inn på Juvet landskapshotell. Filmen Ex Machina fra 2014 er også spilt inn her. Video: HBO. Reporter: Bjørge Dahle Johansen Vis mer
Publisert

Til tross for at to av hovedkarakterene i suksess-serien Succession klager på at rommene de bor på er små, har Juvet landskapshotell opplevd stor pågang siden episoden som er filmet på hotellet ble sluppet på HBO.

Hotellets nettsider gikk fra å ha rundt 500 daglige klikk til å ha 18500 klikk per dag. Det fikk nesten nettsidene deres til å krasje, og de måtte skyndte seg å utvide sidas kapasitet.

Nå er hotellet også fullbooka fram til september.

MAJESTESTISK: Hotellet har også fått mye oppmerksomhet i internasjonal presse etter at episoden ble lagt ut. Foto: Juvet Landskapshotell
MAJESTESTISK: Hotellet har også fått mye oppmerksomhet i internasjonal presse etter at episoden ble lagt ut. Foto: Juvet Landskapshotell Vis mer

- Veldig kjekt

- Det eksploderte etter at episoden kom ut. Vi merket en veldig stor økning både på hjemmesida og bookingsida vår, på telefon og på sosiale medier, sier daglig leder på hotellet Kristina Slinning, og fortsetter:

- Det er veldig kjekt for oss og for resten av reiselivet her. Det ble veldig god Norges- og Sunnmørsreklame.

Det populære hotellet var allerede nesten fullbooka i sommer da episoden kom ut. Slinning tror likevel at de kommer til å merke ekstra stor pågang i lang tid framover.

NATUREN TETT PÅ: Det karakteristiske hotellet har bare 24 senger. Foto: Juvet Landskapshotell
NATUREN TETT PÅ: Det karakteristiske hotellet har bare 24 senger. Foto: Juvet Landskapshotell Vis mer

- Vi har 60-70 prosent utenlandske gjester, ofte briter og amerikanere. Nå opplever vi flere forespørsler fra bedrifter fra både inn- og utland om en «eksklusiv buy out», altså at de leier hele hotellet, slik som i Succession, sier Slinning.

- Hva slags gjester er det som kommer til dere?

- Det er mye forskjellig, men vår største gruppe er folk mellom 30 og 50 år.

FAMILIEDRAMA: Karakteren Logan Roy, spilt av Brian Cox (i midten) er familiens overhode, og har blitt sammenlignet med mediemogulen Rupert Murdoch. Fra venstre: Kieran Culkin, Alan Ruck, Brian Cox, Jeremy Strong, Sarah Snook og Nicholas Braun. Foto: Gregory Pace/Shutterstock/NTB
FAMILIEDRAMA: Karakteren Logan Roy, spilt av Brian Cox (i midten) er familiens overhode, og har blitt sammenlignet med mediemogulen Rupert Murdoch. Fra venstre: Kieran Culkin, Alan Ruck, Brian Cox, Jeremy Strong, Sarah Snook og Nicholas Braun. Foto: Gregory Pace/Shutterstock/NTB Vis mer

- Satte bygda i sving

Det var i september i fjor at Succession-filmteamet var i Valldal. De leide hotellet i elleve dager.

- Det er et stort apparat, på det meste var det over 200 personer som var involvert i produksjonen, sier den daglige lederen.

- Hvordan var det å ha de på besøk?

- Det var veldig trivelig stemning. Det var litt dårlig vær, men de takla det bra. De er råproffe på det de gjør, sier hun, og legger til:

- Det satte jo hele bygda her i sving. Filmteamet bodde på alle hotellrom, leiligheter og hytter som var tilgjengelig i bygda, og de brukte låver som bekledningsrom. Shellstasjonen her har nok aldri solgt så mye drivstoff før, det var 100 ulike kjøretøy med skuespillere, statister, klær, og utstyr som skulle fraktes hit og dit. Det var veldig kjekke uker.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer