Vekker oppsikt

Over natta «forsvant» logoen sporløst fra hovedkvarteret til en av Kinas største eiendomsutviklere.

DELVIS FJERNET: Bygget, som har huset hovedkvarteret til Evergrande, vakte oppsikt mandag. Selskapet rykket inn i byen Shenzhen i 2017. Foto: Reuters / Aly Song/ NTB
DELVIS FJERNET: Bygget, som har huset hovedkvarteret til Evergrande, vakte oppsikt mandag. Selskapet rykket inn i byen Shenzhen i 2017. Foto: Reuters / Aly Song/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag morgen våknet innbyggerne i Shenzhen opp til at logoen til et av Kinas største eiendomsselskaper, Evergrande, var blitt delvis fjernet fra selskapets hovedkvarter i den kinesiske storbyen.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters, som henviste til lokale medier, hadde eiendomsselskapet forlatt næringsbygget nærmest over natta og helt uten forvarsel. Videre ble det opplyst at driften var blitt flyttet til den nærliggende byen Guangzhou.

Ifølge Reuters skulle flyttingen være et av flere kostnadsbesparende tiltak for den gjeldstyngede eiendomsgiganten. Det aktuelle bygget som har huset Evergrandes hovedkvarter er nemlig eid av et annet selskap.

At logoen forsvant i stillhet, har imidlertid ikke gått upåvirket hen. Mandag ettermiddag, norsk tid, skriver Reuters at Evergrande bekrefter flyttingen, og at dette skyldes innsparinger. Selskapet understreker at de fortsatt beholder sin tilstedeværelse i Shenzen, men har foreløpig ikke gitt ytterligere detaljer om saken.

Krise

Det privateide selskapet har de siste månedene vært på randen av konkurs, med en gjeld på formidable 300 milliarder dollar. Videre falt Evergrande-aksjen nesten 90 prosent i året som gikk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.