Mark Zuckerberg:

Vekker oppsikt

Reaksjonene har haglet etter at Mark Zuckerberg la ut et bilde på USAs nasjonaldag.

SLADDER: Flere spør seg hvorfor Mark Zuckerberg erstatter barnas ansikter med emojier. Her avbildet med kona Priscilla Chan og deres tre døtre. Foto: Mark Zuckerberg / Instagram
SLADDER: Flere spør seg hvorfor Mark Zuckerberg erstatter barnas ansikter med emojier. Her avbildet med kona Priscilla Chan og deres tre døtre. Foto: Mark Zuckerberg / Instagram Vis mer
Publisert

Mannen bak SoMe-kjempen Facebook, Mark Zuckerberg, markerte som mange andre amerikanere USAs uavhengighetsdag 4. juli.

Zuckerberg la ut et bilde av seg selv og familien. Men det er ikke bare cowboyhatten som får enkelte til å sette kaffen i halsen.

Vekker reaksjoner

I bildet har nemlig Zuckerberg valgt å sette gule emojier over ansiktene til to av barna. Dermed gjør han som mange andre superkjendiser. Men at toppsjefen for både Instagram og Facebook tyr til et slikt grep, utløser debatt.

- Ved vise oss at han er opptatt av å ikke dele familiens plassering eller barnas identitet, kommuniserer han kanskje at det er sluttbrukernes ansvar å beskytte seg selv på nett, sier den New York-baserte psykologen Alexandra Hamlet til CNN. Hun er særlig opptatt av hvordan sosiale medier påvirker unge brukere.

Facebooks eierselskap, Meta, har ikke besvart kanalens henvendelse.

Flere mener at Zuckerberg, ved å legge ut et slikt bilde, virker å uttrykke stor bekymring for privatlivets fred.

- Selv ikke «Zuck» stoler nok på egne plattformer til å vise ansiktene til sine barn der, skriver en, ifølge New York Post. En annen skriver:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.