- Veldig alvorlig

NHO-sjef Ole Erik Almlid sier at starten på 2021 ble mer brutal enn man hadde sett for seg.

ALVOR: NHO-sjef Ole Erik Almlid sier det er an alvorlig situasjon i Oslo-regionen nå. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
ALVOR: NHO-sjef Ole Erik Almlid sier det er an alvorlig situasjon i Oslo-regionen nå. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi opplever det som veldig alvorlig, sier administrerende direktør i NHO Ole Erik Almlid til Børsen tidlig på dagen lørdag.

Han har sammen med resten av nasjonen nettopp fått beskjeden om at regjeringen innfører en regional nedstengning etter at virusmutasjonen som først ble oppdaget i Storbritannia er påvist i Nordre Follo.

Kommunene som nå ilegges strenge tiltak er Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Moss, Nesodden, Nordre Follo, Oslo, Vestby, Våler og Ås. Det innebærer blant annet at alle butikker unntatt apotek, dagligvarebutikk og bensinstasjoner må stenge.

- Dette viser hvor sårbar situasjon vi er i med corona og kanskje spesielt det nye muterte viruset. Dette rammer veldig, veldig mange. Det er mange bedrifter i Oslo-regionen som fikk en helt annen start på dagen enn de hadde håpet på, og stenger ned, sier Almlid.

- Brutalt

Han er tydelig på å understreke at de har en god dialog med både regjeringen og også forvaltningen.

- Bedriftene er i likhet med alle oss andre opptatt at vi skal ha et godt smittevern og hindre spredning. Det er helt opplagt at alle er tjent med en god håndtering, sier Almlid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer