- Veldig alvorlig

Onsdag rammes USA av flykaos som følge av en datafeil. Fra klokka 15 får flyene lov til å ta av fra flyplassene igjen.

FORSINKELSER: Datafeilen har forårsaket en rekke forsinkelser i flytrafikken. Her fra flyplassen Ronald Reagan i Washington. Foto: AP / NTB
FORSINKELSER: Datafeilen har forårsaket en rekke forsinkelser i flytrafikken. Her fra flyplassen Ronald Reagan i Washington. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag ble alle flyavganger i USA stanset i flere timer som følge av en datafeil i det såkalte Notam-systemet, som gir viktig informasjon til piloter. Men like før klokka 15 opplyste luftfartverket Federal Aviation Administration (FAA) at flyene får lov til å ta av igjen.

- Flystansen har blitt opphevet. Normal flytrafikk gjenopptas gradvis på tvers av USA. Dette etter at en datafeil har medført at systemet som brukes til å formidle sikkerhetsinformasjon til kabinbesetninger har vært nede. Vi vil fortsette arbeidet med å undersøke hva som er årsaken til problemene, skriver FAA.

Flyekspert Hans Jørgen Elnæs forklarer til Dagbladet at avgangene ble besluttet utsatt for å ivareta sikkerheten. Dette på bakgrunn av at systemet som var nede, er et system mo man bruker til å gi beskjeder til flyselskaper, piloter og alt som beveger seg opp og ned fra en flyplass.

- Veldig alvorlig

- Hvor alvorlig er det at alle avganger i USA utsettes?

- Det er veldig alvorlig, både for reisende og flyselskapene som nå opplever uforutsette forsinkelser, sier Elnæs og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer