«Veldig bekymret» over Equinors bæsjeskum

Lekkasje av tarmbakterier ved Equinors anlegg på Melkøya opprører de ansatte, som frykter sykdom. Tillitsvalgte stiller spørsmål ved om Equinor har tatt saken på tilstrekkelig alvor og om de ansatte beskyttes mot avføringen.

AVFØRING OG E-COLI: Skummet som spres på LNG-anlegget på Melkøya inneholder tarmbakterier, og saken er nå anmeldt til politiet.
AVFØRING OG E-COLI: Skummet som spres på LNG-anlegget på Melkøya inneholder tarmbakterier, og saken er nå anmeldt til politiet. Vis mer
Publisert

- Dette er veldig bekymringsfullt.

Safe-leder Hilde-Marit Rysst er sjokkert etter at Dagbladet fortalte om lekkasje av tarmbakterier i store skumdannelser på Equinors anlegg på Melkøya.

Lekkasjen av bæsjeskummet ble slått fast i en rapport fra Aquateam og Cowi allerede i 2019, er fortsatt ikke rettet opp.

Bellona har nå anmeldt Equinor til politiet for brudd på arbeidsmiljøloven. Organisasjonen frykter at arbeidere skal bli alvorlig syke på grunn av avføringslekkasjen, og beskylder Equinor for å forsøke å dysse ned saken.

Ledelsens drit

Lekkasjen stammer fra en septiktank i ledelsesbygget på anlegget, har Dagbladet fått bekreftet.

Lederen av YS-forbundet Safe, Hilde-Marit Ryst er kritisk til Equinors håndtering.

- Vi vet at e-coli er en type bakterie som er veldig smittsom og her kan vi få et høyt sykefravær veldig raskt. Det er problematisk at ikke Equinor har fått på plass fysiske eller prosess sperringer for å beskytte de ansatte bedre, sier Rysst.

Til Dagbladet sier Equinor at de jobber med å rette opp i problemet, og at dette arbeidet har pågått over lang tid. Selskapet insisterer på at lekkasjen tas alvorlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.