Corona i Danmark: Innfører vaksinepass

- Veldig gode nyheter

Danske innfører vaksinepass. NHO jubler.

Danskene innfører vaksinepass, noe som betyr at landet gradvis kan begynne å åpne opp igjen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Danskene innfører vaksinepass, noe som betyr at landet gradvis kan begynne å åpne opp igjen. Det skriver flere danske medier.

Danske myndigheter innkalte til pressekonferanse allerede klokka 8.30 onsdag morgen. Det er finansminister Morten Bødskov (S) som orienterer om grepet.

- Deler av det danske samfunnet har behov for å komme videre - blant annet næringslivet. Derfor er jeg glad for å annonsere et nytt samarbeid om utviklingen av et digitalt coronapass, sier Bødskov.

Coronapasset vil bekrefte at personen som har det, er vaksinert mot covid-19.

- Lys i tunnelen

Dette kan være klart om noen måneder, noe som vil bidra til å åpne samfunnet, sier Bødskov. Blant annet kan det bidra i forbindelse med næringsliv og jobbreiser. Han understreker at forskjellige land likevel kan ha forskjellige reisebetingelser.

Første steg er at dansker fra slutten av februar kan gå inn på en nettside som bekrefter vaksinestatusen. Deretter skal det lages et digitalt vaksinepass som kan rulles ut raskt dersom helsefaglige vurderinger tillater det, skriver regjeringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.