Alpinanlegg

Veldig langt bak - varsler milliontap

Espen Nakstad åpner for turer i skibakken. Nå håper landets største alpindestinasjoner at norske pudderentusiaster kan demme opp for tapet av turistene.

FÅR NAKSTAD-JA: Turer i alpinbakken har liten smitterisiko, ifølge assisterende helsedirektør Espen Nakstad. Her sees skikjørere på vei ned ei løype i Hemsedal. Foto: Erik Johansen / NTB
FÅR NAKSTAD-JA: Turer i alpinbakken har liten smitterisiko, ifølge assisterende helsedirektør Espen Nakstad. Her sees skikjørere på vei ned ei løype i Hemsedal. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

I mars sto mange av landets mest populære alpinbakker tomme, som følge av strenge restriksjoner da coronaviruset begynte å spre seg i Norge.

Snart starter en ny skisesong, og assisterende helsedirektør Espen Nakstad åpner for turer i bakken:

- Ja, det å ha utendørsaktiviteter har veldig liten smitterisiko. Hvis man passer på å ha god avstand i heiskøen, som mange skisentre praktiserer, så kommer man ikke i nærkontakt med andre, man er utendørs og holder god avstand.

Overfor Børsen gir Nakstad uttrykk for at nordmenn kan reise til norske skidestinasjoner, selv om regjeringen ber oss «unngå unødvendige innenlandsreiser».

Reisemåten er avgjørende, ifølge helsetoppen:

- Dersom man reiser med bil til egen eller leid hytte er smitterisikoen svært lav dersom det er egen familie eller husstandsmedlemmer man reiser med.

Venter på kulda

Adresseavisen skrev mandag at Vassfjellet vinterpark ved Trondheim solgte ut sesongkortene sine på to døgn.

For de største alpinanleggene i Norge er situasjonen mer uviss. Fraværet av både minusgrader og utenlandske turister gjør at flere frykter for inntjeningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer