«Harryhandel:»

- Veldig mye trafikk

Andre pinsedag er normalt den dagen i året hvor det er mest trafikk over Svinesund. Det er det ikke et unntak for i år, ifølge Tollvesenet.

HANDELSDAG: Kjøpesentrene like over grensa til Sverige har det travelt i dag, andre pinsedag. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB
HANDELSDAG: Kjøpesentrene like over grensa til Sverige har det travelt i dag, andre pinsedag. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB Vis mer
Publisert

- Man må smøre seg med tålmodighet.

Det sier seksjonssjef i Tollvesenet på Svinesund, Wenche Fredriksen, om biltrafikkanter som skal over grensa mellom Sverige og Norge mandag ettermiddag.

- Må forvente trafikk

Hun opplyser om at andre pinsedag normalt er den dagen i året hvor det er mest trafikk over Svinesund, og at det ikke er et unntak for den regelen i år.

- Det er veldig mye trafikk, både i gods- og persontrafikken. Folk må forvente at det er trafikk, og bruke den tiden det tar på dager som i dag, sier hun.

I ettermiddag ble det også kjent at det har vært en trafikkulykke på E6 på svensk side av Svinesundsbrua, der hele ti personer er involvert. Det er omkjøring via gamle Svinesundsbrua, som fører til ekstra trafikk.

- Bra handelsdag

Børsen har tidligere skrevet om at nordmenn er spesielt glade i å dra over grensa til Sverige å handle i helger og på helligdager. Kristi Himmelfartsdag i slutten av mai i år var intet unntak, og Nordby shoppingsenter kunne melde om «enormt mye folk».

Det har det også vært i dag, ifølge Fredrik Stenersson, midlertidig butikksjef på MaxiMat Svinesund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.