Signaler vekker uro:

- Veldig risikabelt

Både statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) gir signaler om at de jobber for å få prisene ned. Bedriftene er i villrede på om de skal tørre å tegne fastprisavtaler.

FASTPRIS ELLER EI: Bedriftene står nå overfor valget mellom å binde strømmen til en historisk høy pris - eller å satse på at spotprisene kommer ned. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FASTPRIS ELLER EI: Bedriftene står nå overfor valget mellom å binde strømmen til en historisk høy pris - eller å satse på at spotprisene kommer ned. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

STORTINGET (Dagbladet): Regjeringens løsning for å redde bedriftene fra strømmarerittet har vært å legge til rette for fastprisavtaler.

Nå mener Fremskrittspartiet at den politiske risikoen er for stor til at det gir mening for bedrifter å tegne avtaler.

- På ny klarer regjeringen å skape usikkerhet for norsk næringsliv. Den ene dagen oppfordrer næringsministeren bedrifter å tegne langsiktige avtaler på et prisnivå som er over tre ganger høyere enn normalpris over de neste fem-sju åra. Den neste dagen signaliserer både Støre og Vedum at de ser på prissystemet for å få billigere strøm, sier stortingsrepresentant Terje Halleland i Frp.

Støre: - Jobber med å få ned prisene

I etterkant av Dagbladets sak mandag om at regjeringen har jobbet med å utrede et toprissystem, har både Støre og Vedum åpent sagt at de jobber med å få ned prisene.

- Vi jobber hele tida med å få strømsystemet til å virke så godt som mulig, være rettferdig, sørge for å få prisene ned og holde stabile og lave priser, sa Støre til Dagbladet på sin halvårlige pressekonferanse.

Vedum sier at «regjeringen jobber langs flere spor».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer