«Enkel standard» for 19 mill.

- Veldig sjelden

Det bes om 184 000 kroner per kvadratmeter hytte. Men det er ikke byggverket som er verdifullt, ifølge mekler.

STIV KVADRATMETERPRIS: 184 000 kroner per kvadratmeter hytte. Foto: Karl Filip Kronstad
STIV KVADRATMETERPRIS: 184 000 kroner per kvadratmeter hytte. Foto: Karl Filip Kronstad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare i Kragerø og på Sørlandet folk stikker hånda dypt ned i pengepungen for å sikre seg fritidsdrømmen. Også Sandefjord er å foretrekke for stadig flere med litt på bok.

For denne 103 kvadratmeters hytta med «enkel standard» bes det om 19 millioner kroner. Hytta er fra 1915, har tre soverom og har bruksareal på 103 kvadratmeter, men kan ifølge annonsen by på «rikelig med sjel og sjarm».

- Veldig sjelden

Prisen per kvadratmeter hytte er dermed på 184 000 kroner.

- Det er først og fremst beliggenheten som er verdifull. Det er ikke selve byggverket, sier ansvarlig mekler Tore Solberg i Eiendomsmegler1 til Børsen.

Den profilerte luksusmekleren forklarer at den ligger på et gammelt hytteområde, som har blitt et stadig mer populært boligområde.

- Fordelen her er at du kan bygge veldig stort, og det er veldig sjelden i strandsonen i dag, fortsetter Solberg.

- Spesielt

Mens strenge regler blant annet knyttet til LNF-områder legger byggebegrensninger andre steder, er ikke det tilfellet her, ifølge mekler. Eiendommen er i såkalt gult område.

En forholdsvis stor del av tomta på 1,8 mål kan man nemlig bygge på, framholder han.

- Som regel er det nesten umulig å bygge mer enn 90 kvadratmeter i strandsonen hvis det ikke står noe større der fra før av, utdyper han.

På den aktuelle tomta kan man imidlertid bygge med en utnyttelsesgrad på 35 prosent, ifølge Solberg.

- Så her kan du bygge bolig på 600 kvadratmeter bebygd areal. Det er spesielt, slår mekleren fast.

Den aktuelle eiendommen er for tiden Sandefjords tredje dyreste på Finn.no.

Ifølge Eiendom Norge var Sandefjord Norges femte dyreste hyttekommune i 2022, med en gjennomsnittspris på 6,85 millioner kroner. På topp troner Lillesand og Færder med henholdsvis 9,3 og 8,8 millioner.

Prima solforhold

Tross at det er interessenter som har meldt seg, har det ikke kommet bud ennå. På spørsmål om prisen kan være for ambisiøs, sier Solberg:

- Vel, det er bestandig et spørsmål som sikkert kan diskuteres, men vi trodde nok det at prisen her var noenlunde. Men vi er absolutt mottakelig for bud, sier han.

Området beskriver han slik:

- Det er et veldig populært boligområde i Sandefjord. Det er relativt sentralt, og dette med sjøen er det viktigste. Solforholdene er prima.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer