Lan Marie Berg

- Veldig skuffet

MDGs Lan Marie Berg er langt fra fornøyd med Erna Solbergs svar i dagens høring i Stortinget om aksjesaken. Hun krever nå at den tidligere statsministeren går av som partileder.

MISFORNØYD: Lan Marie Berg (MDG) mener Erna Solberg ikke tar ansvar. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MISFORNØYD: Lan Marie Berg (MDG) mener Erna Solberg ikke tar ansvar. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er veldig skuffet over at Erna Solberg ikke bidrar til å rydde opp i denne saken som hun sa da hun gikk inn i høringen, sier Lan Marie Berg (MDG)

Solberg ble tirsdag morgen grillet av sin kolleger på Stortinget i en tre kvarter lang seanse. Etter en innledning ble hun etter tur spurt ut av representanter fra de ulike partiene. Blant dem Lan Marie Berg i MDG.

- Serverer unnskyldninger

- Her får vi servert de samme unnskyldningene som vi har fått mange ganger. At hun ikke kunne vite og at hun ikke kunne gjort så mye mer for å orientere seg om sin egen inhabilitet og sin families økonomiske interesser, sier Berg til Dagbladet.

Berg mener Solberg ikke tok ansvar for at hun kan ha vært inhabil i en rekke saker.

- Det er svært alvorlig fordi det denne saken trenger er at alle som har vært involvert og alle de politiske partiene bidrar til å rydde opp og ikke til å skyve ansvaret fra seg.

- Må gå av

Og Berg stopper ikke der. Mens mange av hennes politikerkolleger mener det må være opp til Høyre selv, er hun krystallklar på at Solberg må gå av som Høyre-leder.

- Jeg mener helt åpenbart at Erna Solberg ikke kan fortsette som Høyre-leder. Det er fordi omfanget av denne saken er så stort. Hun klarer ikke å lage en oversikt over omfanget, og hun sår tvil om hun egentlig har vært inhabil i sakene.

Heller ikke tidligere SV-leder Audun Lysbakken er helt fornøyd med Solbergs svar.

- Ingen tvil

- Hun er erkjenner en rekke tilfeller av habilitetsbrudd. Det er det viktigste for det er også det mest alvorlige og det er grunnlaget for denne saken. Hun klarer fortsatt ikke å si tydelig at hun har det politiske ansvaret for de habilitetsbruddene, men det er det ingen tvil om at hun har.

Lysbakken stiller spørsmål ved om Solberg gjorde nok for å finne ut av ektemannens omfattende aksjehandel.

- Det er unnvikende svar om undersøkelsesplikten. Det ville være helt naturlig at en statsminister selv skaffer seg full oversikt alle endringer i familiens aksjeportefølje.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer