Skjenkestua:

- Veldig trist

Driverne av Skjenkestua har sagt opp leiekontrakten etter 12 år.

SLUTT: Det er uvisst om det vil foregå restaurantdrift i det verneverdige bygget i framtida. Foto: Shad Madian / Dagbladet
SLUTT: Det er uvisst om det vil foregå restaurantdrift i det verneverdige bygget i framtida. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert

Bygningen i Schultz gate 36 i Drammen er blant byens eldste. Siden 2012 har den huset spisestedet Skjenkestua, men nå er det slutt.

1. februar går leiekontrakten ut, og med det opphører driften av restauranten.

- Det er veldig trist, men det er forståelig at driverne ønsker å gi seg etter så lang tid, sier Sidsel Fjeldheim, som eier bygget, til Børsen.

I fjor høst ble den verneverdige eiendommen lagt ut til salg med en prisantydning på 8,9 millioner kroner. Fjeldheim ser imidlertid ikke bort ifra å kunne ta imot noen nye leietakere.

Det var Drammens Tidende som skrev om saken først.

- Trist

Det har foreløpig ikke lyktes Børsen i å få kontakt med Gunn Flåta, som har vært daglig leder og medeier av Skjenkestua siden 2012.

Fjeldheim kan imidlertid fortelle at spisestedet har fått flere stamgjester siden oppstarten.

- Mange av de faste gjestene synes selvsagt at dette er trist. Flere foreninger har brukt dette som samlingssted, så det er selvsagt leit for dem, sier hun.

Huseieren understreker at det ikke er snakk om en konkurs. Driverne ønsker rett og slett å bruke tida på noe annet.

Skjenkestua omsatte for 3,9 millioner kroner i 2022, og gikk da med nesten 350 000 kroner i minus.

Er 350 år gammelt

Det var Fjeldheims ektemann, Reidar, som kjøpte bygget i 2000. Han ønsket egentlig å reise et nytt bygg på tomta, men fant etter hvert ut at bygget var rundt 350 år gammelt.

Da ble det istedenfor utført restaureringsarbeid for å få det tilbake til gammel storhet.

Ifølge kommunens kulturminneregistrering er huset bygd i år 1680 og står oppført i kategori B, som betyr høy verneverdi. Bygget er også Sefrak-registrert.

Selv om eiendommen nå er lagt ut for salg, forteller Fjeldheim at hun er åpen for at noen nye drivere kan ta over lokalene.