Høies anbefaling:

- Veldig usolidarisk

For snart to uker siden fortalte helseminister Bent Høie at det var greit å reise på hytta eller hotell i vinterferien. Samtidig rådet han til å handle i hjemkommunen før avreise. Det gikk ikke ubemerket hen i Hemsedal.

FORBEREDT: Anders Løkken, butikkeier i Hemsedal, forteller at kommunen og butikkene er forberedt på «et større innrykk av mennesker». Reporter: Amanda Nordhagen Walnum / Steinar Solås Suvatne. Foto: Nina Hansen / Christian Roth Christensen / DAGBLADET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HEMSEDAL / OSLO (Dagbladet): På Hovtunsenter i Hemsedal driver Anders Løkken butikken Homepoint. I tillegg til å være butikkeier og lokal innbygger, er han også representant for handelsstanden, og har dermed innsikt i reaksjonen som kom i etter kant av Høies pressekonferanse.

- Vi registrerte det og syntes ikke det var en veldig heldig uttalelse. Vi reagerte negativt på det, med tanke på at vi har gjort mye tiltak og det beste vi kan. Det er siling av folk og man prøver å spre trykket mest mulig utover.

- Det ble altså ikke mottatt så fryktelig godt?

- Nei, det ble det ikke.

- Rammer en liten økonomi

Løkken mener «det beste signalet» hadde vært å oppfordre til å velge tider man vanligvis ikke handler, nettopp for å spre trykket på dagligvarebutikkene.

- Jeg synes vi oppe i Hemsedal har brukt mye tid og krefter på å drive med smittevern, og for meg falt den helt feil ut i forhold til hva jeg synes det burde vært oppfordret til, sier Løkken og viser til at kommunen, smittegruppa og handelsstanden har forberedt seg på «et større innrykk av mennesker».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.