Norwegian

- Velger en farlig vei

Hovedtillitsvalgt i Norwegian tordner mot regjeringens krisepakke-nekt.

SKUFFENDE: Norwegian-direktør Jacob Schram møtte pressen i dag. Vis mer
Publisert

Regjeringen offentliggjorde mandag at de ikke vil gi flyselskapet Norwegian støtte utover støtteordningene til bransjen.

Flyselskapet hadde bedt om et ukjent milliardbeløp, men regjeringen har konkludert med at det «i denne situasjonen ikke er forsvarlig bruk av fellesskapets midler».

Norwegian-sjef Jacob Schram beskrev nyheten som «en skikkelig knyttneve i magen». Nå kaster også Lasse Holm, hovedtillitsvalgt for foreningen Lederne i Norwegian, seg på.

- Regjeringen velger etter mitt syn en farlig vei, Norwegian holder liv i 24 000 arbeidsplasser og sikrer en verdiskapning inn i AS Norge på 18 milliarder kroner, vi flyr fra Kristiansand til Svalbard og sikrer norske passasjerer et troverdig nettverk hver eneste dag, skriver han i en uttalelse.

- Vingeklippet bransjen

Han mener regjeringens begrunnelser for å si nei til milliardpakke som «snodig». Næringsminister Iselin Nybø pekte blant annet på at selskapet har 40 milliarder i gjeld.

- Det å gå inn i et slikt selskap med fellesskapets midler vil medføre betydelig risiko, sa Nybø til NTB mandag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.