Velger Sverige framfor Norge:
- Aldri opplevd

Den historisk lave svenske krona kan være dårlig nytt for de norske skidestinasjonene.

ØKER: Danskene har allerede begynt å tenke på sin neste skiferie. Her fra fjellet Hemavan nord i Sverige. Foto: Gorm Kallestad / NTB
ØKER: Danskene har allerede begynt å tenke på sin neste skiferie. Her fra fjellet Hemavan nord i Sverige. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

- Vi har aldri opplevd liknende, sier Lars Lyhne Jensen, direktør i reisebyrået skiferie.dk til Danmarks Radio.

- Norge har historisk sett vært vårt største marked. At Sverige har gått forbi Norge i år, det syns vi er helt fantastisk, fortsetter han.

Det danske reisebyrået opplever for tida en voldsom økning bestillinger av skiferier i Sverige. Sammenliknet med i fjor er veksten på bestillinger av reiser til Sverige svimlende høy, mens veksten til Norge er på 17-18 prosent.

Lyhne Jensen utdyper jubeltallene overfor Børsen:

- Salget av skiferier til Sverige har vokst kraftig i år og vi har solgt 65 prosent flere skiferier i Sverige i år sammenliknet med samme periode i fjor.

- Vil sikre seg hele ferien

Reisetoppen mener det skyldes den historisk svake svenske krona.

- Vi ser at folk gjerne vil bestille alt nå, både hytta, transport og skikort. Folk vil gjerne sikre seg hele ferien, så lenge den svenske kronekursen er så lav, sier han til kanalen.

Han tror også at lite snø i Alpene fører til at flere nå velger Sverige og Norge.

- Norge er på nåværende tidspunkt fortsatt større enn Sverige sammenlagt, men med utviklingen de siste månedene, er salget til Sverige nesten på nivå med Norge. Med utviklingen som er nå, forventer vi at salget til Sverige samlet sett vil gå forbi salget til Norge, fortsetter Lyhne Jensen til Børsen.

Lyspunkter

For ett år siden kostet 1 euro rundt 10,6 svenske kroner. Onsdag ettermiddag ligger den på 11,87.

Det betyr at den svenske krona er historisk lav, som har ført til hodebry og bekymring i nabolandet.

Likevel mener flere eksperter nå at de ser lyspunkter i den svenske økonomien.

- Det er rimelig å tenke seg at inflasjonen går tilbake denne høsten. Så får vi se når den er tilbake på to prosent. Vår prognose er at det skjer omtrent seks måneder ut i 2024, sier økonom i Danske Bank, Maria Landebom, til Expressen.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer