Til salgs:

- Vemodig

Trondheim-kaféen Mormors Stue er lagt ut for salg.

JAKTER NYE EIERE: Mormors Stue åpnet dørene i 1994, og er kjent for de fleste som er eller har vært tilknyttet Trondheim. Fra nyttår kan det være slutt. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet
JAKTER NYE EIERE: Mormors Stue åpnet dørene i 1994, og er kjent for de fleste som er eller har vært tilknyttet Trondheim. Fra nyttår kan det være slutt. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet Vis mer
Publisert

TRONDHEIM (Børsen): I en årrekke har Mormors Stue, den hjemmekoselige restauranten i hjertet av Trondheim, vært et populært sted for alt fra studenter til pensjonister.

Nå, 28 år etter at kaféen åpnet dørene i 1994, kan det være over for Mormors Stue.

Tirsdag ble den sjarmerende restauranten lagt ut for salg.

- Jeg har drevet med dette i hele mitt voksne liv. Selvfølgelig er dette vemodig, sier daglig leder Rune Moe til Nidaros, som først omtalte salget.

Foto: Hege Landrø Johnsen
Foto: Hege Landrø Johnsen Vis mer

Aktuelt å fortsette

Leieavtalen mellom Mormors Stue og selskapet som eier bygget, Oscar Grenaderen AS, er allerede er oppsagt. Ti personer kan derfor miste jobben ved årsskiftet, dersom ikke ny eier kommer på banen.

Moe sier til avisa at han forholder seg til at 31. desember er siste dag for ordinær drift, men utelukker heller ikke videre drift.

- Ja, men det er helt avhengig av om ny eier ønsker videre drift og leiebetingelser, svarer han på spørsmål om det er aktuelt å drive restauranten videre.

Restaurantsjef ved Mormors Stue, Thomas Westerlund, har tidligere uttalt til Nidaros at han håper en ny eier vil overta drifta av den hjemmekoselige restauranten.

- Da jeg fikk budskapet, tok det litt tid før det sank inn. Mormors har vært en institusjon i Trondheim helt siden det åpnet. Det er en av de eldste restaurantene i byen og den desidert triveligste spør du meg.

Ti millioner

Styreleder og største eier av kaféen, Robert Johnsen, uttalte tidligere til Børsen at de håpet på å selge til noen som vil ta over både bygningen og driften av kaféen.

- Jeg har allerede fått en del henvendelser, så det er interesse for det. Men hvis det kommer en eiendomsutvikler og vil gjøre det om til bolig, så er det ikke noe vi kan gjøre noe med. Alt avhenger av pris, sa Johnsen den gang.

Det er ikke oppgitt noen pris for eiendommen, men styrelederen har tidligere anslått en pris på rundt ti millioner kroner ovenfor Børsen.

Årsaken til at bygget nå blir solgt, har Johnsen tidligere begrunnet med at skyldes at han ønsker å pensjonere seg, da han snart blir 70 år.

- Selvfølgelig er det trist. Men det er livets gang. Jeg kan ikke skvette rundt og drive restaurant når jeg er så gammel, det krever yngre krefter, sa Johnsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer