Italia

Venezia raser mot cruise-triks

Norwegian Gem brukte motorbåter for å transportere turister inn til Venezia. Dette til tross for avgjørelsen om å minske dagsturister i byen.

RASER: Norwegian Gem er et fartøy på omkring 300 meter. Det ankret opp utenfor Venezia i Italia tidlig lørdag morgen. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB
RASER: Norwegian Gem er et fartøy på omkring 300 meter. Det ankret opp utenfor Venezia i Italia tidlig lørdag morgen. Foto: Wilfredo Lee / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norwegian Gem, et fartøy på rundt 300 meter som er eid av Norwegian Cruise, ankret opp utenfor Venezia Lido tidlig lørdag morgen.

I fjor kom den italienske regjeringen med et forbud mot skip som veier mer enn 25 000 tonn om å legge til kai i byen, som er oppført UNESCOs verdensarvliste.

Likevel ble denne flyttingen godkjent av Venezias havnemyndighet. Det skal angivelig være en del av et eksperiment etter forbudet.

Saken ble først omtalt i The Guardian.

Flere år med protester

Norwegian Gem var kun på transitt gjennom Venezia da den slapp av passasjerer på båter som er levert av byens havnemyndighet.

Venezias guvernører hadde ingen innflytelse over saken. Byens turistråd Simone Venturini derimot, advarte mot «hit and run»-turisme. Han håpet at Norwegian Gem-taktikken ikke ville danne presedens.

«Det er ikke den typen turisme vi ønsker for byen», sa han til lokalpressen.

Italia nektet enorme skip fra å bruke Giudecca-kanalen til å gå inn i Venezias sentrum i juli 2021. Grensen på 25 000 tonn betyr at det bare er små passasjerferjer og fraktfartøyer som kan bruke kanalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.