Corona og nedstenging

Ventekrise: - Smått utrolig

Øl i sluket, mat i søpla og blomster som visner. For fire uker siden påla stortingsflertallet regjeringen å sørge for at tapt varelager blir en del av kompensasjonsordningen. I mellomtida er tusenvis av virksomheter stengt ned.

FOLKETOMT: Oslo var delvis nedstengt før jul, delvis gjenåpnet og så totalt nedstengt igjen på nyåret. Så langt er tapte varelagre som følge av dette ikke bygget inn i kompensasjonsordningene, selv om Stortinget har pålagt regjeringen å finne en løsning. Foto: Fredrik Hagen / NTB
FOLKETOMT: Oslo var delvis nedstengt før jul, delvis gjenåpnet og så totalt nedstengt igjen på nyåret. Så langt er tapte varelagre som følge av dette ikke bygget inn i kompensasjonsordningene, selv om Stortinget har pålagt regjeringen å finne en løsning. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

Med unntak av muligheten til å drive takeaway, ble hele serveringsbransjen i gigantfylket Viken denne uka stengt ned. En rekke kommuner andre steder i landet har også innført tilsvarende strenge restriksjoner. Oslos uteliv har i praksis vært stengt siden november i fjor.

Mat og drikke for enorme summer er gått i søpla - eller er i ferd med å gå ut på dato om kort tid. Så langt bokført som tap. Tap, som ikke sjelden kan summeres til flere 100 000 kroner for en virksomhet, ifølge hovedorganisasjonen Virke.

Geilo Mountain Lodge fikk bookinger for en million kroner avbestilt i løpet av få timer etter nedstenginga denne uka. Les historien her:

- Nå må næringsminister Iselin Nybø få ut fingeren. Vi forventer umiddelbar oppfølging av Stortingets vedtak om at kostnader for tapt varelager som følge av coronatiltak skal dekkes, sier Senterpartiets næringspolitiske talsperson Sigbjørn Gjelsvik til Børsen.

Han var en av pådriverne da stortingsflertallet påla regjeringen å sørge for at tapte varelagre skal bli en del av kompensasjonsordningen. Gjelsvik undrer seg over tausheten som siden har fulgt - ikke minst fordi de første krisepakkene for et år siden kom i stand i løpet av noen få dager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer