Boligpriser:

Venter boligprisfall neste år

Boligprisene vil falle med 3,5 prosent neste år, tror Eiendom Norge. De anslår størst nedgang i Oslo, men at prisene vil stige i Stavanger.

SKILLER SEG UT: Eiendom Norge tror boligprisene fortsetter fallet - men ikke i Stavanger. Foto: Shutterstock / NTB
SKILLER SEG UT: Eiendom Norge tror boligprisene fortsetter fallet - men ikke i Stavanger. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Enkelte byer vil få en sterkere utvikling enn den nasjonale, mens vi tror boligprisene i Oslo vil falle mer enn landet ellers, skriver Eiendom Norge i sin prognose for boligmarkedet 2023.

De mener at utviklingen på Sørlandet og Sør-Vestlandet trolig blir positiv.

- Renta har stor betydning for boligprisene og høyere renter vil redusere prisutviklingen ytterligere i 2023. Vi venter at det krappe fallet i boligprisene gjennom høsten 2022 vil fortsette inn i første halvår, men at utviklingen vil være mer positiv høsten 2023, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen.

I løpet av dette året har styringsrenten fra Norges Bank mer enn femdoblet seg, fra 0,5 til 2,75 prosent.

Størst fall i Oslo

Til sommeren vil trolig både rentetoppen være nådd og renteøkningene være i priset inn i boligmarkedet, sier administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen.

- På samme tid er det stor usikkerhet rundt økte strømpriser, inflasjon, boligetterspørselen og mer generelt utviklingen i norsk økonomi. Et større fall i boligprisene forutsetter en betydelig økning i arbeidsledigheten, og det ser vi på som mindre sannsynlig, sier Lauridsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer