Venter cruiserekord: - Problematisk

Innbyggere i Bergen sentrum synes det er altfor mange cruiseturister, viser en ny undersøkelse. Anders Nyland i Visit Bergen mener cruiseskipene får ufortjent skyld for de store folkemengdene.

BERGEN ER LEI: De som bor i bydelen Bergenshus synes det er for mange cruiseturister om sommeren. Foto: Shad Madian / Dagbladet
BERGEN ER LEI: De som bor i bydelen Bergenshus synes det er for mange cruiseturister om sommeren. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert

BERGEN (Dagbladet): Visit Bergen har for første gang gjennomført en innbyggerundersøkelse om turismen i Norges nest største by.

Det var Bergensavisen som omtalte undersøkelsen først.

Innbyggerundersøkelsen viser at de som bor i bydelen Bergenshus, som rommer Bergen sentrum, er de mest negative til turismen. Det er cruiseturistene som er minst populære.

59 prosent synes det er altfor mange cruiseturister. I Bergenshus er tallet 71 prosent. Bryggen oppleves som mest problematisk.

Likevel viser undersøkelsen at de aller fleste er positive til reiselivet i byen.

Dette er en sak fra Dagbladet Bergen. Les alle saker her.

- Ikke pent

Gruppeleder Mailiss Solheim-Åkerblom i Rødt Bergen er blant dem som har reagert kraftig på cruisenæringen. Hun synes ikke tallene er overraskende.

- Jeg har stor forståelse for at de som bor i sentrum opplever det som en stor belastning. Det er store folkemengder, busser i trange gater og store skip som tar utsikten i Vågen. Det er ikke et veldig pent syn, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer