Tesla Cybertruck:

Venter ennå: - Pengene «long gone»

Om lag 6000 nordmenn skal ha forhåndsbestilt Teslas Cybertruck, blant andre tidligere justisminister Jøran Kallmyr (Frp). Han venter ennå, og kanskje forgjeves.

VENTER OG VENTER: Norges tidligere justisminister forhåndsbestilte i 2019 en Tesla Cybertruck. Han venter ennå, og kanskje til ingen nytte. Her fra Stortinget i 2019. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VENTER OG VENTER: Norges tidligere justisminister forhåndsbestilte i 2019 en Tesla Cybertruck. Han venter ennå, og kanskje til ingen nytte. Her fra Stortinget i 2019. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert

Norges mest profilerte kjøper, eller mer presist «forhåndsbestiller», av Tesla-pickupen Cybertruck, Jøran Kallmyr, anser depositumet som tapt.

Det forteller Norges tidligere justisminister til Dagbladet.

- Det ser ikke ut til at den blir godkjent i Norge, men bestillingen er ennå aktiv. Den ligger fortsatt i Tesla-appen som «bestilt», sier Kallmyr.

CYBERTRUCK: Teslas pickup er 5,8 meter lang, 2 meter bred og 190 centimeter høy og veier over 3 tonn. Foto: AFP / NTB
CYBERTRUCK: Teslas pickup er 5,8 meter lang, 2 meter bred og 190 centimeter høy og veier over 3 tonn. Foto: AFP / NTB Vis mer

Til kona: «Beklager»

Det var 28. november 2019 at Kallmyr delte på Facebook at han følte seg «opprømt».

I et innlegg skrev den daværende justisministeren følgende til sin kone:

«Beklager. Satser på at det er lettere å få tilgivelse enn tillatelse».

Han la deretter til et skjermbilde av en bekreftelse på at Teslas spesielle pickup var bestilt.

Overfor Nettavisen kunne Kallmyr deretter bekrefte at bilkjøpet ikke hadde fått enstemmig tilslutning på hjemmebane.

- Jeg spurte ikke engang. Da hadde jeg aldri fått lov, sa Kallmyr.

TESLA: Én person er død etter at en Tesla-sjåfør mistet kontrollen på bilen i Zheijang-provinsen i Kina 17. februar - nå etterforskes hendelsen. Reporter: Edward Stenlund / Video: Newsflare Vis mer

Ett siste spørsmål

Fire år seinere har Kallmyr trådt inn i klubben for avgåtte justisministre fra Frp, hvis første medlem var Anders Anundsen (Frp), som gikk av i 2016.

Anundsen har havnet i Nav-systemet (riktignok som direktør) og Kallmyr har blitt partner i advokatfirmaet Ræder Bing.

Egentlig intervjuet Dagbladet Kallmyr om situasjonen langs den finsk-russiske grensa:

På kort tid har det vært en kraftig økning i antall asylsøkere som har kommet til Finland etter å ha krysset den russiske grensa. Situasjonen likner delvis på situasjonen på Storskog i 2015, selv om den er langt mindre i omfang.

Da var Kallmyr statssekretær i justisdepartementet.

I intervjuet med Dagbladet redegjorde Kallmyr for hvordan den norske regjeringen til slutt klarte å få kontroll på situasjonen ved den norsk-russiske grensa.

Så kom Dagbladet på ett siste spørsmål:

- Hvordan går det med den Cybertruck-en du bestilte, forresten?

UKNUSELIG: Da Elon Musk stod på scenen i California og lanserte Teslas nye pickup «Cybertruck», gikk ikke ting helt etter planen. Video: Tesla. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Tesla-tilhenger

Kallmyr blir stille et øyeblikk før han begynner å le hjertelig. Han forteller at depositumet han nå anser som tapt, «bare» var på en tusenlapp eller tre.

For det er først nå, fire år etter at Tesla-grunnlegger Elon Musk lanserte Cybertruck-modellen, at den har begynt å rulle ut på veien.

Riktignok bare i USA.

Den enorme bilen er konstruert i strid med EUs regelverk. Tesla vil derfor måtte lage en ny og EU-vennlig versjon av bilen hvis Kallmyr og andre skal ha noe håp om å sette seg bak rattet i det elektriske gliset på det europeiske kontinentet.

- Men jeg har to andre Teslaer her, da. Jeg har blitt en Tesla-person, sier Kallmyr.

SULTESTREIKET: En gruppe misfornøyde Tesla-kunder fra Norge gjennomførte en sultestreik i protest mot problemer de hevder de opplever med bilene - nå har de fått internasjonal oppmerksomhet. Video: KameraOne, ONS 2022, NRK. Reporter: Magnus Paus Vis mer

Vurderer ny beklagelse til kona

Å være helt elektrisk i bilveien, er imidlertid ikke noe mål for Kallmyr.

- Jeg sitter og vurderer å kjøpe meg en Ford F-150 Raptor. Det tør jeg i alle fall ikke å si til kona, sier Kallmyr.

- Men å sitere deg på det i avisa, er greit?

- Ja, ja, svarer han.

IKKE KJEDELIG: Ford F-150 Raptor er ikke noen liten tass den heller. Bilen er 5,9 meter lang, 2,2 meter bred og 2 meter høy. Foto: NTB
IKKE KJEDELIG: Ford F-150 Raptor er ikke noen liten tass den heller. Bilen er 5,9 meter lang, 2,2 meter bred og 2 meter høy. Foto: NTB Vis mer

Du kan ta mannen ut av høye Frp-verv, men aldri Frp ut av mannen, beviser Kallmyr når han så kommer med et eksklusivt tilbud til Dagbladet:

- Den dagen de avvikler elbilfeltene inn til Oslo, så skal dere få være med på tur i en F-150 Raptor. Det er en ekte advokatbil, vet du. Livet er for kort til å kjøre kjedelige biler.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer