- Venter i spenning

Fly- og reiseselskaper forteller at bestillinger av utenlandsreiser øker noe. Samtidig venter SAS spent på om det blir nye innreiselettelser for sommersesongen.

CORONAPASS: Coronapasset ble klart for bruk 11. juni. Vaksinerte og de som har hatt covid-19 de siste seks månedene, får unntak fra innreisekarantene. En felles europeisk løsning vil sannsynligvis være klar i starten av juli. Illustrasjonsfoto: NTB
CORONAPASS: Coronapasset ble klart for bruk 11. juni. Vaksinerte og de som har hatt covid-19 de siste seks månedene, får unntak fra innreisekarantene. En felles europeisk løsning vil sannsynligvis være klar i starten av juli. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

I Storbritannia raser flere flygiganter for at Mallorca er på myndighetenes gule liste, som betyr karantene ved hjemreise. Samtidig reiser tyskere i hopetall ned til den spanske ferieøya, skriver BBC.

I Norge gjelder fortsatt det globale reiserådet om å unngå unødvendig reise, selv om nordmenn som regnes som «beskyttet» slipper karantene. Man er «beskyttet» om man har gjennomgått covid-19, eller fått én eller to doser vaksine og det har gått tilstrekkelig med tid.

John Eckhoff, pressesjef i SAS, forteller til Dagbladet at de lurer på hva som skal skje framover og at de venter på klare reiseråd fra regjeringen.

Pressekonferanse i morgen

- En ting er hvordan det ser ut i Mallorca, sier han og viser dermed til at Spania de siste ti dagene har sluppet inn alle vaksinerte reisende, sier Eckhoff.

- En annen ting er hvordan det er å komme inn i Norge med reiserestriksjoner. Vi venter på at regjeringen skal komme med eventuelle lettelser, hvis det kommer, fortsetter han.

Det er reiserestriksjoner som har påvirket etterspørselen på flybilletter i snart halvannet år, påpeker Eckhoff.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer