- Venter i spenning

Fly- og reiseselskaper forteller at bestillinger av utenlandsreiser øker noe. Samtidig venter SAS spent på om det blir nye innreiselettelser for sommersesongen.

CORONAPASS: Coronapasset ble klart for bruk 11. juni. Vaksinerte og de som har hatt covid-19 de siste seks månedene, får unntak fra innreisekarantene. En felles europeisk løsning vil sannsynligvis være klar i starten av juli. Illustrasjonsfoto: NTB
CORONAPASS: Coronapasset ble klart for bruk 11. juni. Vaksinerte og de som har hatt covid-19 de siste seks månedene, får unntak fra innreisekarantene. En felles europeisk løsning vil sannsynligvis være klar i starten av juli. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

I Storbritannia raser flere flygiganter for at Mallorca er på myndighetenes gule liste, som betyr karantene ved hjemreise. Samtidig reiser tyskere i hopetall ned til den spanske ferieøya, skriver BBC.

I Norge gjelder fortsatt det globale reiserådet om å unngå unødvendig reise, selv om nordmenn som regnes som «beskyttet» slipper karantene. Man er «beskyttet» om man har gjennomgått covid-19, eller fått én eller to doser vaksine og det har gått tilstrekkelig med tid.

John Eckhoff, pressesjef i SAS, forteller til Dagbladet at de lurer på hva som skal skje framover og at de venter på klare reiseråd fra regjeringen.

Pressekonferanse i morgen

- En ting er hvordan det ser ut i Mallorca, sier han og viser dermed til at Spania de siste ti dagene har sluppet inn alle vaksinerte reisende, sier Eckhoff.

- En annen ting er hvordan det er å komme inn i Norge med reiserestriksjoner. Vi venter på at regjeringen skal komme med eventuelle lettelser, hvis det kommer, fortsetter han.

Det er reiserestriksjoner som har påvirket etterspørselen på flybilletter i snart halvannet år, påpeker Eckhoff.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.