Venter kraftig fall

Tror at boligprisene i Oslo skal ned - kraftig.

VILL VEKST: Gjennom corona har boligprisene skutt fart. Det kan det nå bli en slutt på. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VILL VEKST: Gjennom corona har boligprisene skutt fart. Det kan det nå bli en slutt på. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under pandemien sørget blant annet rekordlave renter for et brennhett boligmarked. I hele landet, særlig i Oslo, har prisene skutt fart.

Spår boligprisstup

Etter hvert som sentralbanksjef Ida Wolden Bache og co. hever styringsrenta framover vil den voldsomme boligprisveksten også kjølne, har flere eksperter fastslått.

Noen tror hevingene vil påvirke boligprisene mer enn andre. Dersom man skal tro Union Gruppen er boligprisveksten i hovedstaden i ferd med å snu - og det ganske betydelig.

Det fastslås i en analyse med tittelen «Boligprisene skal ned».

«Tilbudssiden er stram nok til å dempe et boligprisfall, men neppe nok til å hindre det. Vi venter at boligprisene i hovedstaden vil falle mellom 10 og 15 prosent fram mot 2024. I så fall får vi en korreksjon i tråd med det vi så i 2017», heter det i analysen, som Finansavisen omtalte først.

Union Gruppen viser til faktorer som trekker i ulike retninger for boligmarkedet.

De viser til reguleringstida i Oslo, som har økt betraktelig de siste åra, og at lite tyder på en løsning av problemet. Det bidrar til lav igangsetting av nye boliger over mange år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.