DNB om 2021-økonomien:

Venter kraftig rekyl etter coronasjokk

Brennhett boligmarked og mer normal økonomi etter sommeren er blant DNBs spådommer for 2021.

CORONASJOKK: Verdensøkonomien fikk seg en kraftig overraskelse da coronaen traff. Nå tror DNB det blir bedre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
CORONASJOKK: Verdensøkonomien fikk seg en kraftig overraskelse da coronaen traff. Nå tror DNB det blir bedre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

DNB er ikke i tvil, coronapandemien kommer til å prege 2021 også.

Det tidligste man kan vente seg at hverdagen er tilbake er i 2022, tror DNB Markets. Likevel er det lys i tunnelen. Det blir bedre, skriver DNB i en rapport.

Blant annet kommer mildere restriksjoner til å gi mindre dramatiske økonomiske konsekvenser. Samtidig kommer de samme milde tiltakene til å gjøre det vanskeligere å bli kvitt smitten i denne andre smittebølgen, skriver DNBs sjefsøkonom Kjersti Haugland i rapporten «Økonomiske utsikter».

- Sterk økonomisk rekyl

Økonomien kommer med andre ord ikke tilbake til normalt med det første.

- Det tilsier at restriksjonene vil måtte være på plass lengre enn under den første bølgen, og tynge økonomien i hele vinter, skriver Haugland.

Til høsten tror DNB at vaksinasjonen har kommet langt nok til at man kan sette ned nivået på smitteverntiltak. Det gjør også at tjenestesektoren, som har vært hardt rammet av pandemien, vil komme seg.

- I andre halvår venter vi derfor en sterk økonomisk rekyl, særlig drevet av økt privat forbruk av tjenester, skriver Haugland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer