Treningssenterne stenger i Oslo:

Venter Oslo-invasjon

I Asker og Bærum har kommunene besluttet å holde treningssentrene åpne. Det kan friste treningsglade oslofolk til å rømme byen for å trene.

HOLDES STENGT: I Oslo og mange nærliggende kommuner, vil det ikke være mulig å trene på treningssentere i minst tre uker framover. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
HOLDES STENGT: I Oslo og mange nærliggende kommuner, vil det ikke være mulig å trene på treningssentere i minst tre uker framover. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Fra midnatt mandag, var det kroken på døra for treningsentreen i Oslo. I førsteomgang for en periode på tre uker.

Helseminister Bent Høie har bedt kommunene i nærheten av Oslo om å samordne tiltakene sine med dem som er gjeldende i hovedstaden.

Det har blant andre Lillestrøm, Nordre Follo og Drammen gjort. Asker og Bærum har imidlertid besluttet å legge seg på en litt annen linje, og holder både treningssentre og utelivsbransjen åpen.

- Vi har tatt utgangspunkt i tiltakene i Oslo, samtidig som vi i tråd med føringer fra regjering og helsemyndigheter skal legge vår lokale smittesituasjonen til grunn. Det gjør at Bærums tiltak på en del områder skiller seg noe fra Oslo. Det har vært tett og god dialog med andre kommuner i hovedstadsregionen, skrev ordfører Lisbeth Hammer Krog i Bærum i en pressemelding mandag.

EKSTREME TILTAK: FHI-direktør Camilla Stoltenberg sier det er at det ikke er usanssynlig at Oslo vil se en økning i antall smittede til tross for tiltakene som nå innføres. Video: Agusta Magnusdottir. Reporter: Frode Andresen Vis mer

Anbefaler å stenge

Helsedirektør Bjørn Guldvog påpeker overfor Budstikka at stengning av treningssentre er anbefalt på nasjonalt nivå, og han understreker at regjeringen vil vurdere vedtakene i Asker og Bærum seinere.

Kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen i Bærum sier til avisa at han rådet kommunen til å stenge treningssentrene.

- I vår reviderte tilsynsplan knyttet til smittefare har vi definert treningssentre som virksomheter med særlig høy fare for smittespredning og tilsyn med treningssentrene vil bli prioritert, sier Nilsen.

TILTAK: Raymon Johansen presenterte nye tiltak for å hindre smitte i Oslo. Vis mer

- Må bestemme selv

Regionsleder Tonje Poulsson i Sats sier til Dagbladet at de er forberedt på at oslofolk kan komme til å reise ut av byen for å oppsøke åpne treningssentre andre steder.

- Det er ikke noe vi frykter, men det er et scenario vi er forberedt på, sier hun.

Poulsson understreker at en flokk av treningsglade fra Oslo ikke vil utgjøre noen forskjell.

- Vi styrer fortsatt etter smittevernreglene, så det vil ikke bli annerledes for dem som trener inne hos oss. Vi forholder oss til avstandskrav, grense for antall personer, og rengjøring av utstyr. I tillegg driver vi kontinuerlig opplæring av personale slik at alle er godt innkjørt i smittevernreglene som gjelder til enhver tid, forteller hun.

TOMT: I Oslo har utestedene stengt, etter at byrådet innførte skjenkestopp fra midnatt mandag. Foto: Fredrik Hagen / NTB
TOMT: I Oslo har utestedene stengt, etter at byrådet innførte skjenkestopp fra midnatt mandag. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

- Men er oslofolk velkommen til å trene på sentre utenfor Oslo?

- Alle våre medlemmer, etter tilgangen på sitt medlemskap, må kunne beslutte selv hvor de vil trene. Og igjen, det er tilgang og kapasitet som styrer. Vi kommer til å stenge dørene om det er for mange inne på sentrene, og da blir eventuelt å vente til noen går hjem før man kan komme inn. Denne praksisen har vi praktisert siden gjenåpning 15. juni.

Til Dagbladet sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad i Helsedirektoratet at han ikke tror åpne treningssentre i Bærum vil utgjøre noen stor forskjell.

- Selv om noen kommuner har lagt seg på andre tiltak enn de som er anbefalt, tror vi ikke at veldig mange personer vil reise over kommunegrensene for å benytte tilbud som er forbudt i egen kommune, sier han.

GLAD DE FLESTE FØLGER: Assisterende helsedirektør Espen Nakstad i Helsedirektoratet sier han er glad for at de fleste kommuner i nærheten av Oslo følger hovedstaden. - Mye av smitteverneffekten skyldes at tiltakene er like og forståelige på tvers av kommunegrensene. da etterleves de også i stor grad, sier han. Foto: Terje Bendiksby / NTB
GLAD DE FLESTE FØLGER: Assisterende helsedirektør Espen Nakstad i Helsedirektoratet sier han er glad for at de fleste kommuner i nærheten av Oslo følger hovedstaden. - Mye av smitteverneffekten skyldes at tiltakene er like og forståelige på tvers av kommunegrensene. da etterleves de også i stor grad, sier han. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

- Godt forberedt

Kommunikasjonsdirektør Marianne Orderud i Sats forteller at kundeservice allerede har fått spørsmål om muligheten til å trene utenfor Oslo.

- Ja, vi ser at flere medlemmer lurer på dette, men foreløpig har vi ikke stengt noen dører i dag. Vi forventer jo at samfunnet tar til seg de råd som gjelder, og begrenser forflytning, men vi er godt forberedt og har gode rutiner vi fortsetter å følge.

- Vi er opptatt av å få fram at hvis alle oslofolk skal reise ut av Oslo, så følger man jo ikke de rådene som er gitt. Vårt produkt og våre senter er jo åpne for de medlemmer som betaler for det, og vi kan ikke drive adgangskontroll på hvor folk har hjemadresse. Det som er styrende på SATS, er avstandskrav og grense for antall personer, forteller hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer