Treningssenterne stenger i Oslo:

Venter Oslo-invasjon

I Asker og Bærum har kommunene besluttet å holde treningssentrene åpne. Det kan friste treningsglade oslofolk til å rømme byen for å trene.

HOLDES STENGT: I Oslo og mange nærliggende kommuner, vil det ikke være mulig å trene på treningssentere i minst tre uker framover. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
HOLDES STENGT: I Oslo og mange nærliggende kommuner, vil det ikke være mulig å trene på treningssentere i minst tre uker framover. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Fra midnatt mandag, var det kroken på døra for treningsentreen i Oslo. I førsteomgang for en periode på tre uker.

Helseminister Bent Høie har bedt kommunene i nærheten av Oslo om å samordne tiltakene sine med dem som er gjeldende i hovedstaden.

Det har blant andre Lillestrøm, Nordre Follo og Drammen gjort. Asker og Bærum har imidlertid besluttet å legge seg på en litt annen linje, og holder både treningssentre og utelivsbransjen åpen.

- Vi har tatt utgangspunkt i tiltakene i Oslo, samtidig som vi i tråd med føringer fra regjering og helsemyndigheter skal legge vår lokale smittesituasjonen til grunn. Det gjør at Bærums tiltak på en del områder skiller seg noe fra Oslo. Det har vært tett og god dialog med andre kommuner i hovedstadsregionen, skrev ordfører Lisbeth Hammer Krog i Bærum i en pressemelding mandag.

Anbefaler å stenge

Helsedirektør Bjørn Guldvog påpeker overfor Budstikka at stengning av treningssentre er anbefalt på nasjonalt nivå, og han understreker at regjeringen vil vurdere vedtakene i Asker og Bærum seinere.

Kommuneoverlege Frantz Leonard Nilsen i Bærum sier til avisa at han rådet kommunen til å stenge treningssentrene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.