Venter reiseboom

På tross av nedstengning og høye smittetall, ser reisebyråene forholdsvis lyst på framtida.

REISEMÅL: Florida og Daytona Beach er et populært reisemål for nordmenn. Foto: Paul Hennessy / NurPhoto / Shutterstock / NTB
REISEMÅL: Florida og Daytona Beach er et populært reisemål for nordmenn. Foto: Paul Hennessy / NurPhoto / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

- Det vi har kjent på er den opparbeidede reiselysten og reisetrangen. Vi sitter og venter på en ketchupeffekt, sier Per Erik Røgenes, daglig leder i OK Reiser, som spesialiserer seg på USA-turer, til Børsen.

- Hardt rammet

For på tross av at reiselivsbransjen har opplevd halvannet år med nesten sammenhengende krise, kanskje med unntak av et par tre måneder på seinsommeren og høsten i år, så gir de nå uttrykk for at de ser lyset i enden av tunnelen.

OK Reiser, som holder til i Kvinesdal og altså spesialiserer seg på USA-reiser, har som alle andre i reiselivsbransjen hatt en stri tørn gjennom coronapandemien.

- Vi har blitt hardt rammet av pandemien. I mars 2020 fikk vi revet bort hele livsgrunnlaget over natta og gikk fra stor omsetning til omtrent null, forteller Røgenes.

Fra august og utover i 2021 kom likevel reiselysten tilbake hos nordmenn i takt med gjenåpningen, og i Kvinesdal var de oppe i to tredeler av normal aktivitet.

Én av tre frykter konkurs

Så kom en ny dupp i forbindelse med omikron, høye smittetall og nedstengning.

- Vi er ikke tilbake på nullomsetning, men vi merker at folk igjen ble litt skeptiske når det ble snakk om karantene og høye smittetall, sier Røgenes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.