Venter reiseboom

På tross av nedstengning og høye smittetall, ser reisebyråene forholdsvis lyst på framtida.

REISEMÅL: Florida og Daytona Beach er et populært reisemål for nordmenn. Foto: Paul Hennessy / NurPhoto / Shutterstock / NTB
REISEMÅL: Florida og Daytona Beach er et populært reisemål for nordmenn. Foto: Paul Hennessy / NurPhoto / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

- Det vi har kjent på er den opparbeidede reiselysten og reisetrangen. Vi sitter og venter på en ketchupeffekt, sier Per Erik Røgenes, daglig leder i OK Reiser, som spesialiserer seg på USA-turer, til Børsen.

- Hardt rammet

For på tross av at reiselivsbransjen har opplevd halvannet år med nesten sammenhengende krise, kanskje med unntak av et par tre måneder på seinsommeren og høsten i år, så gir de nå uttrykk for at de ser lyset i enden av tunnelen.

OK Reiser, som holder til i Kvinesdal og altså spesialiserer seg på USA-reiser, har som alle andre i reiselivsbransjen hatt en stri tørn gjennom coronapandemien.

- Vi har blitt hardt rammet av pandemien. I mars 2020 fikk vi revet bort hele livsgrunnlaget over natta og gikk fra stor omsetning til omtrent null, forteller Røgenes.

Fra august og utover i 2021 kom likevel reiselysten tilbake hos nordmenn i takt med gjenåpningen, og i Kvinesdal var de oppe i to tredeler av normal aktivitet.

Én av tre frykter konkurs

Så kom en ny dupp i forbindelse med omikron, høye smittetall og nedstengning.

- Vi er ikke tilbake på nullomsetning, men vi merker at folk igjen ble litt skeptiske når det ble snakk om karantene og høye smittetall, sier Røgenes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer