«The Rock»:

Venter rekordsum for sjelden diamant

Denne uka går det som skal være en av verdens mest sjeldne edelsteiner under hammeren i Genève.

GLITRENDE: Christie's forventer ny salgsrekord for det som skal være verdens største hvite diamant, «The Rock». Foto: EPA/NTB
GLITRENDE: Christie's forventer ny salgsrekord for det som skal være verdens største hvite diamant, «The Rock». Foto: EPA/NTB Vis mer
Publisert

Mange forbinder nok navnet «The Rock» først og fremst med actionskuespilleren Dwayne Johnson, som i fjor havnet på 4. plass på Forbes liste over verdens best betalte entertainere. Noen vil kanskje også huske actionfilmen «The Rock» fra 1996.

Men selv ikke Johnsons tatoverte, glansinnsmurte muskler er i nærheten av å glitre like forheksende som edelsteinen som denne uka auksjoneres bort i den sveitsiske storbyen.

- Perfekt symmetrisk

«The Rock» er nemlig også navnet på en 228,31 karats, pæreformet diamant som er på størrelse med en golfball. Ifølge auksjonshuset Christie’s er dette verdens største hvite diamant.

- Det som gjerne er tilfelle med de største steinene, er at de må ofre noe av formen for å holde vekta, forteller Max Fawcett, leder for Christie's smykkeavdeling i Genève, til nyhetsbyrået Reuters.

- Dette er en perfekt symmetrisk, pæreformet diamant og en av de sjeldneste edelsteiner som noensinne er blitt solgt på auksjon, fortsetter han.

«The Rock» ble opprinnelig utvunnet fra en diamantgruve i Sør-Afrika. Fram til auksjonen førstkommende onsdag, er den i hendene på en ikke-navngitt eier fra Nord-Amerika.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.