Grensehandel

Venter rekordtall: - Endelig

65 000 kunder reiste på harryhandel til Nordby i helga. Etter nesten to år med brukket rygg jakter senteret nå nye rekordomsetninger.

REKORDOMSETNINGER: Nordby kjøpesenter jakter nye rekordomsetninger etter gjenåpningen lørdag 12. februar. Video: Stian Drake. Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer
Publisert

STRØMSTAD/OSLO (Børsen): - Jubelen sto mer i taket enn etter et OL-gull. Vi har vært gjennom 23 utrolig tøffe måneder og lørdag så vi endelig slutten på den tunge tida.

Det sier sentersjef på Nordby shoppingcenter, Ståle Løvheim, etter at regjeringen lørdag morgen fjernet nesten alle smitteverntiltakene, inkludert de gjenværende innreisekravene om plikt til registrering og negativ test før ankomst til Norge.

- Det var en gledens dag, nå er vi tilbake på det nivået med antall kunder som vi hadde i 2019, fortsetter sentersjefen.

Når Børsen snakker med Løvheim har han ikke fått alle omsetningstallene for helga, men kan opplyse om at det var totalt 65 000 kunder som besøkte senteret i løpet av de to dagene.

- Vi har sammenliknet med antall besøkende samme helg i 2019. Konklusjonen er at det var flere som tok turen i år. Nå er vi tilbake på det nivået som vi skal være på.

JUBLER: Sentersjefen ved Nordby shoppingcenter, Ståle Løvheim, er svært fornøyd etter at regjeringen lørdag fjernet nesten alle coronatiltakene. Foto: Björn Larsson Rosvall /TT / NTB
JUBLER: Sentersjefen ved Nordby shoppingcenter, Ståle Løvheim, er svært fornøyd etter at regjeringen lørdag fjernet nesten alle coronatiltakene. Foto: Björn Larsson Rosvall /TT / NTB Vis mer

- En merkelig form for jenka

Jubelhelga feires med kake på kontoret, men Løvheim innrømmer at han fortsatt har pandemien og mulige nye tiltak i bakhodet.

- Det har vært som en merkelig form for jenka med ett skritt fram og to skritt tilbake, men nå håper jeg virkelig at det er vår tur. Nå skal vi bare gi gass og sørge for at kundene som tar turen får en god opplevelse.

Senterlederen forteller også at de er i gang med å få inn nye leietakere på senteret, uten han vil røpe hvem som skal flytte inn.

- Det at vi nå har kunder vil gjøre alt mye enklere, det er det ingen tvil om. Vi har mange planer på gang.

SVINGER SEG: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum fikk endelig svingt seg på dansegulvet etter lettelsene lørdag 12. februar. Video: Maja Walberg Klev. Reporter: Jon Even Andersen. Vis mer

Ser framover

Ifølge Løvheim omsatte senteret for fem milliarder kroner i året før pandemien. Så gikk omsetningen ned til en milliard i året.

- Det sier egentlig alt om hvor tøft det har vært.

Han ønsker ikke derimot ikke å dvele mer ved den tøffe tida.

- Det er ikke noe vi får gjort noe med. Vi må bare ha fokus på tida som kommer og titte framover. Vi tenker allerede på nye rekorder.

KONTRASTER: 14 dager før jul i 2021 var det nesten ingen kunder på kjøpesenteret. Foto: Erik Johansen / NTB
KONTRASTER: 14 dager før jul i 2021 var det nesten ingen kunder på kjøpesenteret. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer

Lange køer

Også på Systembolaget i Strømstad fikk de merke nordmenns etterlengtede lyst på en harryhandel.

Ved 13.30-tida lørdag var det ventetid ved alle kassene og køen strakte seg rund rundt hjørnet til butikkinngangen.

KØ: Slik så det ut utenfor Systembolaget i Strømstad lørdag klokka 13.30. Foto: Stian Drake / Dagbladet
KØ: Slik så det ut utenfor Systembolaget i Strømstad lørdag klokka 13.30. Foto: Stian Drake / Dagbladet Vis mer

- Det var vesentlig flere kunder som valgte å besøke oss denne lørdagen, enn tidligere i pandemien. Det var ikke et unormalt høyt antall med besøkende, men det kom unormalt mange på samme tidspunkt, sier butikksjef Alexander Johansson.

Han forklarer at den lange køen på utsida skyldes brannforskriftene og at de ikke kan ha for mange personer inne i butikken samtidig.

Vi vil også minske trengselen inne i butikken, forklarer Johansson.

Køene til tross, butikksjefen var forberedt på omfanget.

- Vi tilpasser oss hele tiden etter endringene, noe vi kommer til å fortsette med.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer