Venter samme ville vekst

Boligprisene vil fortsette å stige gjennom 2021 i samme rekordfart som vi har sett gjennom coronaåret 2020, venter bransjeforeningen Eiendom Norge.

REKORDRENTER: Rekordlave renter vil driive boligprisene videre også neste år, ifølge bransjeforeningen Eiendom Norge. Foto: Gorm Kallestad / NTB
REKORDRENTER: Rekordlave renter vil driive boligprisene videre også neste år, ifølge bransjeforeningen Eiendom Norge. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert

Storbyene - og særlig Oslo - bidrar til å dra opp Eiendom Norges prognose for boligmarkedet neste år.

Bransjeforeningen anslår en oppgang på 7,5 prosent, bare hårfint under årsveksten på 7,8 prosent ved inngangen til desember i år.

I forrige uke anslo DNB Markets en boligprisvekst på 8 prosent neste år.

Coronapandemien og Norges Banks beslutning om å sette styringsrenta til rekordlave null prosent vippet alle prognosemakere av pinnen for 2020, fastslår Henning Lauridsen, administrerende direktør i Eiendom Norge.

- Ingen har truffet med sine prognoser for boligmarkedet i 2020, noe som skyldes at null-rentebeslutningen fra Norges Bank den 7. mai var umulig å forutsi. Dette samme gjelder tiltakene mot coronapandemien som først ga et kraftig fall i omsetning og priser i mars og april, og siden med nullrenten som ga en bred og sterk oppgang i boligprisene og aktiviteten i hele landet, oppsummerer Lauridsen i en pressemelding fra Eiendom Norge.

Rentedrevet

Denne spesielle unntakssituasjonen vil fortsette inn i 2021, ifølge prognosene fra bransjeforeningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer