Venter tilstrømming: - Kjempenyheter

Den svake krona kan gi en god sommer for norsk reiseliv. - Merker veldig høy interesse.

KAN FÅ MYE BESØK: Visit Bergen ser tendenser til at både nordmenn og utlendinger vil strømme til Bergen og Vestlandet i år. Foto: Pawel Uchorczak / Shutterstock / NTB
KAN FÅ MYE BESØK: Visit Bergen ser tendenser til at både nordmenn og utlendinger vil strømme til Bergen og Vestlandet i år. Foto: Pawel Uchorczak / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

BERGEN (Børsen): Den norske krona er å på sitt svakeste på mange år. Syden-glade nordmenn må nå punge ut 11,33 norske kroner for én euro, dersom de skal feriere i feriefavoritten Spania.

For ett år siden kostet én euro 9,64 kroner.

Dermed kan det være lurt for nordmenn å gjøre som under pandemien: å legge ferien til eget land.

- Inflasjon og den svake kronen, gjør at nordmenn vil merke at ting som var rimelige og billige i et land som Spania, kanskje ikke er like billig lenger, forteller Gernot Doppelhofer, professor i makroøkonomi ved NHH, til Børsen.

Les mer om Doppelhofers begrunnelse, lengre ned i saken.

- Lover godt

Vestlandet har i årevis vært en populær feriedestinasjon. Allerede før coronapandemien gjorde sitt inntog, hadde Visit Bergen begynte å tenke på hvordan de kunne lokke flere nordmenn til Bergen og Vestlandet.

- Vi har sett at nordmenn har vært flinke til å dra til Bergen og Vestlandet både i 2020, 2021 og 2022, sier Visit Bergen-sjef Anders Nyland til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.