Venter tilstrømming: - Kjempenyheter

Den svake krona kan gi en god sommer for norsk reiseliv. - Merker veldig høy interesse.

KAN FÅ MYE BESØK: Visit Bergen ser tendenser til at både nordmenn og utlendinger vil strømme til Bergen og Vestlandet i år. Foto: Pawel Uchorczak / Shutterstock / NTB
KAN FÅ MYE BESØK: Visit Bergen ser tendenser til at både nordmenn og utlendinger vil strømme til Bergen og Vestlandet i år. Foto: Pawel Uchorczak / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

BERGEN (Børsen): Den norske krona er å på sitt svakeste på mange år. Syden-glade nordmenn må nå punge ut 11,33 norske kroner for én euro, dersom de skal feriere i feriefavoritten Spania.

For ett år siden kostet én euro 9,64 kroner.

Dermed kan det være lurt for nordmenn å gjøre som under pandemien: å legge ferien til eget land.

- Inflasjon og den svake kronen, gjør at nordmenn vil merke at ting som var rimelige og billige i et land som Spania, kanskje ikke er like billig lenger, forteller Gernot Doppelhofer, professor i makroøkonomi ved NHH, til Børsen.

Les mer om Doppelhofers begrunnelse, lengre ned i saken.

- Lover godt

Vestlandet har i årevis vært en populær feriedestinasjon. Allerede før coronapandemien gjorde sitt inntog, hadde Visit Bergen begynte å tenke på hvordan de kunne lokke flere nordmenn til Bergen og Vestlandet.

- Vi har sett at nordmenn har vært flinke til å dra til Bergen og Vestlandet både i 2020, 2021 og 2022, sier Visit Bergen-sjef Anders Nyland til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer