Verdens beste sushirestaurant fratatt tre stjerner

Men maten er ikke problemet.

TEAM JIRO: Michelin-guiden gir opp å få bord på Jiro Sushi, og restauranten mister nå sine tre stjerner. Arkivfoto: David Gelb / Everett Collection / NTB Scanpix
TEAM JIRO: Michelin-guiden gir opp å få bord på Jiro Sushi, og restauranten mister nå sine tre stjerner. Arkivfoto: David Gelb / Everett Collection / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det som kalles verdens beste sushi-restaurant mister nå alle tre Michelin-stjernene.

Det er The Guardian som melder dette.

Avgjørelsen ble offentlig på tirsdag. Årsaken er slett ikke at kvaliteten på maten har falt, men at det er helt umulig å få seg et bord her.

Den populære restauranten er faktisk ikke åpen for offentligheten, skriver avisa.

I en uttalelse fra Michelin-guiden heter det at ettersom «Sukiyabashi Jiro ikke lenger tar imot reservasjoner, har den heller ingen plass i Michelin-guiden». Det er en talskvinne som sier dette på vegne av den franske spiseguiden i forbindelse med at den nyeste versjonen av Michelin-guiden for Tokyo kommer ut.

Michelins representant utdyper ved å fortelle at guidens formål er å introdusere restauranter hvor alle kan gå.

Jiros restaurant var ikke den eneste som led denne skjebnen. Trestjernersrestauranten Sushi Saito ble også utelatt fra guiden av samme grunn.

Berømt

Jiro har fått svært mye oppmerksomhet i pressen de siste åra. Den første stjernen kom allerede i 2007. Berømmelsen begynte å ta av da Netflix laget filmen Jiro Dreams of Sushi i 2011. Denne filmen ble startskuddet på TV-gigantens serie «Chef's Table», som har gått sin seiersgang verden over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer