«Verdens minste hotell» stenger

Kroken på døra etter nesten 40 år.

STENGER: El Hotelito de Punta Grande. Foto: El Hotelito de Punta Grande
STENGER: El Hotelito de Punta Grande. Foto: El Hotelito de Punta Grande Vis mer
Publisert

Hotellet «El Hotelito de Punta Grande» på kanariøya El Hierro stenger etter nesten 50 år i drift, skriver Canarian Weekly.

Guinness rekordbok

Hotellet havnet i 1984 i Guinness rekordbok for å være verdens minste hotell. Ting kan tyde på at de siden den gang har blitt forbigått av et bitte lite hotell i København, Central Hotel og Café, men i Guinness-boka sto de uansett.

Hotellet består av fire rom, som alle er vendt på Atlanterhavet. Det har også en liten resepsjon, en bar, en restaurant og en terrasse med enestående utsikt.

Samtidig har aldri hotellet vært som andre hoteller. Det er ikke TV på rommet, det er ikke noe svømmebasseng og heller ikke aircondition.

- Kan ikke lure kundene

Eieren, David Nahmias, sier til El Espanol at han er lei seg for at de nå ser seg nødt til å stenge, men legger skylda på myndighetene i området, som ifølge ham ikke har klart å tilby de rette forholdene for at omgivelsene rundt hotellet er rene og rolige.

- Vi kan ikke lure kundene våre med å selge dem enestående omgivelser, bare for å komme hit og finne omgivelsene i en dårlig forfatning, omgjort til en parkeringsplass - der det som er igjen må sameksistere med store flasker og høy musikk til langt på kveld, sier Nahmias.

Hotellet er på til sammen 40 kvadratmeter.

Selv om hotellet «bare» er 48 år gammelt, stammer bygningen fra 1830.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer