Amazon-toppsjef Jeff Bezos

Verdens rikeste slår tilbake

Jeff Bezos er på vei ut døra. I sitt aller siste brev til aksjeeierne slår verdens rikeste mann nå kraftig tilbake mot kritikerne.

AMBISJONER: Jeff Bezos hevder han skal gjøre Amazon til verdens beste arbeidsplass, men fagforeningstopp tviler på at det er noe annet enn nok et PR-utspill. Arkivoto: Pablo Martinez Monsivais, AP / NTB
AMBISJONER: Jeff Bezos hevder han skal gjøre Amazon til verdens beste arbeidsplass, men fagforeningstopp tviler på at det er noe annet enn nok et PR-utspill. Arkivoto: Pablo Martinez Monsivais, AP / NTB Vis mer
Publisert

I løpet av 2021 skal Jeff Bezos overlate jobben som administrerende direktør i nettgiganten Amazon til Andy Jassy, som i dag er leder for dataskytjenesten Amazon Web Services.

I sitt siste brev til aksjeeierne gir mangemilliardæren uttrykk for noe som kan oppfattes som selvkritikk.

Amazon trenger «å gjøre en bedre jobb» for sine ansatte, heter det i brevet som er omtalt av The Guardian.

Ikke tilfreds

Samtidig slår han kraftig tilbake mot kritikken som er blitt framsatt om elendige arbeidsforhold for de 1,3 millioner ansatte verden rundt. Kritikken handler om alt fra at det er nær umulig å etablere fagforeninger til at det ikke er tid til toalettbesøk for travle lagerarbeidere og sjåfører.

På den ene siden skriver Bezos at han er utilfreds med at forslaget om å etablere en fagforening blant lagerarbeiderne i Alabama ikke fikk flertall i en avstemning. To av tre ansatte stemte mot, etter at den lokale ledelsen innstendig har motsatt seg planene over flere år.

- Er deres administrerende direktør tilfreds med denne avstemningen? Nei, det er han ikke, skriver mannen som tidligere i år gjeninntok posisjonen som verdens rikeste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.