«The Icon of the Seas»

Verdens største: Latterliggjøres

Det er fem ganger så stort som Titanic, og har plass til 10 000 mennesker. Internett er ikke imponert.

STORT: Skaperne av «Icon of the Seas» må ha tenkt at det er størrelsen som gjelder. Foto: Royal Caribbean International / NTB
STORT: Skaperne av «Icon of the Seas» må ha tenkt at det er størrelsen som gjelder. Foto: Royal Caribbean International / NTB Vis mer
Publisert

Det har aldri vært lett å ferdes på internett, da man risikerer å bli møtt med mindre hyggelige kommentarer. Det gjelder tydeligvis også for cruiseskip.

I januar går jomfruferden til det som da blir verdens største - «The Icon of the Seas», av det delvis norskeide cruiserederiet Royal Caribbean. Gigantskipet har skylt bølger over nettet, og ikke nødvendigvis fordi folk synes det er så flott.

Flere påpeker størrelsen til skipet, og bruker ord som «monstrositet», «dystopisk» og «forstyrrende».

Til sammenlikning er «Ikonet» fem ganger så stort som Titanic. Det har plass til 10 000 mennesker - hvor 7500 av dem er passasjerer.

Med andre ord er det plass til alle innbyggerne i Levanger.

Men der trønderne har 5,3 kvadratkilometer å boltre seg på, må cruisepassasjerene belage seg på å dele 20 etasjer i det 365 meter lange skipet.

«Helvete»

Ikke et sted som er forenelig med sosial angst og bakteriefobi, noe flere av skipets kritikere tilsynelatende lider av.

«Jeg kan ikke se for meg noe verre å gjøre i ferien», påpeker en Reddit-bruker.

CRUISESKIP: Beboere i Stavanger er ikke fornøyd med cruiseskipene, dette sier reiselivsdirektør Per Morten Haarr og havnedirektør Magne Fjell om situasjonen. Reporter: Matias Grinde. Foto: Shad Madian. Klipp: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer

«Ett norovirus unna ei uke i helvete», sier en annen på nettforumet.

«Jeg er sikker på at det er godt konstruert, men det ser like kriseutsatt ut som en gravid kvinne som bærer tre kaker», er dommen fra en tredje.

Det er med andre ord mange som ikke lar seg friste av 40 restauranter, skøytebane, klatrevegg og sju svømmebasseng. Her finner man også verdens største vannpark på havet med seks elleville vannsklier.

Koster Hawaii-skjorta

Noen tar imidlertid skipet og cruiseturisme i forsvar.

«Jeg var akkurat på det nåværende største skipet i verden. Vi elsket det, og hadde en flott ferie. Ble til og med forlovet om bord. Tro det eller ei, noen folk liker dette. Hvis ikke hadde man ikke bygget dem», sier en.

Royal Caribbean har foreløpig ikke svart på kritikken.

For den som likevel skulle ønske å ta ferien om bord på «Icon of the seas», må man belage seg på å punge ut minst 2058 dollar, tilsvarende i underkant av 22 000 norske kroner, for ei uke. For ei suite må man punge ut opp til 16 000 dollar per person - 177 000 norske kroner.

Selve skipet har en verdi på svimlende 1,5 milliarder dollar. Allerede i juli skal det ha vært booket billetter for fem millioner dollar, ifølge Express. Altså et halvt år før første tur.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer