Verdens turistvekst falt til 4 prosent i fjor

Veksten i den internasjonale turismen falt i fjor til 4 prosent. Året før var den på 6 prosent, viser årsrapporten fra Verdens turistorganisasjon (WTO).

MYE BESØKT: Frankrike var blant verdens mest besøkte land i 2019, men turistveksten i verden falt til fire prosent i fjor. Foto: Charles Platiau / Reuters / NTB Scanpix
MYE BESØKT: Frankrike var blant verdens mest besøkte land i 2019, men turistveksten i verden falt til fire prosent i fjor. Foto: Charles Platiau / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

4 prosent er den laveste veksten siden 2016 og tilskrives en nedkjølt verdensøkonomi, geopolitiske spenninger og usikkerhet rundt Storbritannias uttreden fra EU, heter det i rapporten som ble lagt fram mandag.

Verdens turistorganisasjon trekker også fram konkursen i reisegiganten Thomas Cook.

– Den nedsatte veksten er koblet til resultatene i verdensøkonomien, med en økonomisk vekst på rundt 3 prosent, sa det Madrid-baserte FN-organets markedssjef Sandra Carvao på en pressekonferanse.

1,5 milliarder turister

Hun understreket samtidig at det både i 2017 og 2018 var usedvanlige høyt veksttall i den internasjonale turismen.

Det man så i 2019 var dermed en justering tilbake til den historiske veksttakten, uttalte hun.

Statistikken er basert på registrering av antall internasjonale turistankomster. I fjor ble det registrert 1,5 milliarder internasjonale turistankomster, opp fra 1,4 milliarder året før.

Frankrike på topp

Endelige tall foreligger ennå ikke, men UNWTO regner med at Frankrike, Spania og USA også i fjor var de tre mest besøkte landene i verden, slik de var det året før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer