Crocs

«Verdens verste»: Håver inn milliarder

På bare halvannet år har markedsverdien av Crocs Inc. åttedoblet seg. Hatet kan være én av grunnene.

CROCS: Skoen folk elsker å hate, selger som bare det. Merket får blant annet drahjelp av artister. Her har superstjerna Questlove på seg en gullfarget versjon av skoa under Oscar-utdelingen i år. Foto: Chris Pizzello / AFP / NTB
CROCS: Skoen folk elsker å hate, selger som bare det. Merket får blant annet drahjelp av artister. Her har superstjerna Questlove på seg en gullfarget versjon av skoa under Oscar-utdelingen i år. Foto: Chris Pizzello / AFP / NTB Vis mer
Publisert

I snart to tiår har den utskjelte gummitreskoen Crocs splittet verdenssamfunnet: Er de «verdens styggeste sko», eller er de faktisk stilige?

Skoen er mer populær enn noensinne - i alle fall etter tallene å dømme. I løpet av årets første seks måneder har Crocs Inc. omsatt for nesten like mye som i løpet av hele fjoråret.

Markedsverdien til selskapet har på under halvannet år åttedoblet seg. Fra mars 2020 til juli 2021 har verdien økt fra 1,1 milliarder dollar - til 8,23 milliarder dollar - 70,1 milliarder kroner, ifølge Bloomberg.

Selskapet har siden oppstarten i 2002 vokst til en gigantbedrift med 4600 ansatte, og har solgt mer enn 720 millioner sko verden over, ifølge dem selv.

Utskjelte

Noen forbinder kanskje Crocs-skoen med bestemødre som jobber i hagen, barn i farta, eller hardtarbeidende kjøkkensjefer - som bruker dem på grunn av sklisikkerheten.

Skoen er av motebloggere omtalt som «verdens styggeste sko». Time Magazine kåret dem i 2010 til en av verdens 50 verste oppfinnelser noensinne.

Facebook-gruppen «I Don't Care How Comfortable Crocs Are - You Look Like A Dumbass» (Jeg bryr meg ikke om hvor komfortable Crocs er, du ser ut som en idiot) hadde i 2006 1,2 millioner fans verden over, ifølge dansk TV2.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer