Verdenseliten ble latterliggjort. - Helt annerledes i år

Mens «flyskam» det siste året har festet seg i den kollektive bevisstheten i flere vestlige land, snakker stadig flere i Davos om «privatflyskam».

DOMMEDAGSPROFETER: Her er USAs president Donald Trump og hans helikopterfølge på vei fra Zürich til Davos tidligere denne uka. Trump kom til Davos med det som har blitt tolket som et stikk til Greta Thunberg, da han advarte mot å lytte til «dommedagsprofeter» i klimaspørsmålet. Foto: Walter Bieri / Keystone / AP / NTB Scanpix
DOMMEDAGSPROFETER: Her er USAs president Donald Trump og hans helikopterfølge på vei fra Zürich til Davos tidligere denne uka. Trump kom til Davos med det som har blitt tolket som et stikk til Greta Thunberg, da han advarte mot å lytte til «dommedagsprofeter» i klimaspørsmålet. Foto: Walter Bieri / Keystone / AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Børsen): I overkant av 3000 personer, mange av dem medlemmer av verdens absolutte politiske og økonomiske elite, er i år igjen samlet i den sveitsiske alpelandsbyen Davos.

Her møtes noen av verdens rikeste og mektigste personer for å delta på den 50. utgaven av World Economic Forum (WEF).

Forumet selv har lagt ganske tydelige føringer for hva samtalen skal handle om, med «partnere for en sammenknyttet og bærekraftig verden» som tema for årets konferanse.

- Vi har ikke lyst til å nå vippepunktet for klimaendringene. Vi vil ikke at kommende generasjoner skal arve en verden som blir stadig farligere og mindre beboelig – bare tenk på brannene i Australia, sa WEFs mektige grunnlegger Klaus Schwab på en pressekonferanse før årets forum ble sparket i gang.

Det kan imidlertid være vanskelig å overbevise verden om at man skal gjøre en innsats for kloden, når mange av de som er her er regnet som storforurensere.

«Privatflyskam»

Der begrepet «flyskam» det siste året har festet seg i den kollektive bevisstheten i flere vestlige land, snakker stadig flere i Davos om «privatflyskam».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer