- Verdensmester i å ødelegge

Fox News-stjerne Tucker Carlson fryktet at Trump kunne velte hele TV-kanalen dersom de ikke løp hans ærend.

- VALGJUKS: Meldinger som først nå har blitt kjent, kaster lys over panikkstemningen i Fox News da Trump tapte presidentvalget. Foto: Evan Vucci / AP / NTB
- VALGJUKS: Meldinger som først nå har blitt kjent, kaster lys over panikkstemningen i Fox News da Trump tapte presidentvalget. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Donald Trump tapte presidentvalget i 2020 til fordel for Joe Biden, gikk Trump hardt ut i offentligheten med påstander om valgjuks.

Trump mente den egentlige vinneren av valget var ham selv.

Panikkstemning

Nå er det blitt klart hvordan den høyreorienterte TV-kanalen Fox News reagerte i kulissene - både på det nedslående Trump-resultatet, og Trumps påstander om valgjuks.

Dominion Voting Systems - som har ansvar for valgstemmer i mange delstater - har saksøkt Fox News og deres nettverk for 1,6 milliarder dollar.

De hevder at kanalen kom med uriktige påstander om at stemmemaskinene deres var rigget til fordel for Biden.

Det er i rettsdokumenter tilknyttet denne saken at meldingsutvekslinger i Fox News har blitt offentliggjort, omtalt av CNBC og Business Insider.

- Verdensmester i å ødelegge

I rettsdokumentene kommer det fram at Fox-ansatte ikke trodde på påstandene om valgfusk i presidentvalget.

En av kanalens største TV-personligheter, Tucker Carlson, skal ha blitt rasende da Fox News var de første til å kunngjøre at Biden vant i Arizona. Denne nyheten førte til klagestorm mot kanalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.