Bygg- og anleggsbransjen slår alarm:

- Verre enn jeg trodde

Frp-leder Sylvi Listhaug ble overrasket over tilbakemeldingene fra næringslivet i bergensområdet.

DRAMATISK: Frp-politiker Silje Hjemdal, Terje Søviknes, Sylvi Listhaug og Marte Monstad får en innføring i den dramatiske situasjonen flere av bedriftene i bergensområdet beskriver. Foto: Marie Røssland / Dagbladet
DRAMATISK: Frp-politiker Silje Hjemdal, Terje Søviknes, Sylvi Listhaug og Marte Monstad får en innføring i den dramatiske situasjonen flere av bedriftene i bergensområdet beskriver. Foto: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Publisert

BERGEN (Børsen): - Det at det var såpass mørkt og dystert fra næringslivets side, at de er så bekymret, det var verre enn det jeg trodde, sier Frp-leder Sylvi Listhaug.

Hun har sammen med andre lokale og nasjonale partifeller nettopp fått presentert de dystre tallene fra Bergen Næringsråds medlemsundersøkelse. En medlemsundersøkelse direktør Monica Mæland omtaler som «veldig bekymringsfull».

Undersøkelsen, som Børsen tidligere har omtalt, viser det som beskrives som en uvanlig og dramatisk endring i bedriftenes framtidsutsikter. I underkant av én av fem bedrifter ser positivt på framtida.

- Kort sagt stiger alle bekymringer, forklarte næringspolitisk sjef Tom-Christer Nilsen, da han presenterte tallene.

- Mange sliter

Listhaug deler denne bekymringen.

- Det er bekymringsfulle signaler fra næringslivet. Det er mange bransjer som nå sliter veldig, og er bekymret for framtida på grunn av at kostnadene øker så kraftig, og at inntektene ikke står i stil. Det har vi advart mot lenge i Frp.

Undersøkelsen avdekker at bedriftene ønsker bedre forutsigbarhet, noe både næringsrådet og Frp-lederen mener har vært et fundament i norsk næringsliv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer