- Verre enn noen gang

20 personer har i juni klaget på støy fra Oslo lufthavn, melder Romerikes Blad. Én klager mener støyen fra flyplassen er verre enn noen gang.

NEDGANG: Det har kommet inn 38 støyklager til Oslo lufthavn i juni. Ifølge Avinor er dette færre enn før. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
NEDGANG: Det har kommet inn 38 støyklager til Oslo lufthavn i juni. Ifølge Avinor er dette færre enn før. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Flere personer har sendt inn en klage på flystøy på Oslo lufthavn i juni. En av klagerne hevder at flystøyen er verre enn noen gang, skriver Romerikes Blad.

Avisa refererer til beboerens henvendelse.

- Tidligere måtte vi aldri avbryte samtaler utendørs på grunn av flystøy. Dette skjer ofte nå. Vi har også fått kommentarer fra folk som er på besøk, om at det er mye mer støy her nå enn tidligere, skriver vedkommende i klagen.

Avinor mener på sin side at støyen ikke er verre nå enn før.

Ifølge den siste månedsrapporten fra støy- og traséovervåkingsanlegget ved Oslo lufthavn, mottok Avinor totalt 38 støyklager i juni.

I rapporten kommer det fram at 53 av flyene som tok av om natta, kan ha brutt støyreglene om ikke å produsere mer enn 88 desibel i effektiv oppfattet støynivå (EPNdB).

Dette er nemlig ikke lov mellom klokka 24 og 6.30 på morgenen.

Til RB sier Avinor at det ikke finnes noen holdepunkter for at støyen fra Oslo lufthavn er verre i dag enn tidligere.

- Det er stadig noen naboer som opplever flystøy ved eiendommene sine, og vi har naturligvis forståelse for dette. Vi har likevel ingen holdepunkter for at flystøynivået er høyere nå enn før pandemien, sier Ole Petter Storstad, direktør for teknologi og infrastruktur ved Oslo lufthavn, til avisa.

Han påpeker at både SAS og Norwegian har begynt å bruke fly som bråker mindre.

Ifølge Storstad har antallet støyrelaterte hendelser gått ned de siste åra.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer