Forbrukertillit:

Verre enn under finanskrisa: - Historisk lavt

Nordmenns tro på egen og landets økonomi er lavere nå enn under finanskrisa, oljepriskrisa og coronakrisa.

HISTORISK BUNNPUNKT: Fobrukertillitsindeksen (CCI), som har blitt gjennomført månedlig siden andre kvartal i 2007, har aldri tidligere vært på et lavere nivå enn etter krigsutbruddet i Ukraina. Illustrasjon: Opinion
HISTORISK BUNNPUNKT: Fobrukertillitsindeksen (CCI), som har blitt gjennomført månedlig siden andre kvartal i 2007, har aldri tidligere vært på et lavere nivå enn etter krigsutbruddet i Ukraina. Illustrasjon: Opinion Vis mer
Publisert

De siste 14 åra har det norske folk opplevd en global finanskrise, en oljepriskrise og ikke minst to år med coronakrise. Likevel har nordmenns tro på egen og landets økonomi aldri vært lavere enn etter Russlands invasjon av Ukraina.

- Et historisk lavt nivå.

Slik lyder oppsummeringen fra fagsjef for politikk og samfunn i Opinion, Henrik Høidahl, når han kommenterer forbrukertillitsindeksen for april.

Målingen for mars viste at forbrukertilliten falt som en stein etter Russlands invasjon av Ukraina. Forbrukertillitsindeksen (CCI) for Norge var på minus 20,0 poeng i mars, noe som utgjorde et historisk bunnivå.

Tilliten øker

Selv om aprilmålingen, som ble publisert fredag, viser en markant økning opp til minus 14,9 poeng, er tallene langt fra lystig lesning.

«Dette er fortsatt lavere enn i mars og april 2020, rett etter nedstengningen som følge av coronapandemien. Aprilnivået er også lavere enn bunnpunktet under finanskrisa i 2008 og oljepriskrisa i 2015-2016, for å sette dagens situasjon i ytterligere perspektiv», heter det i rapporten fra Opinion.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer